Υγεία

ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: «Ας ελπίσουμε πως η νέα χρονιά θα φέρει το φως και την ελπίδα και στον δικό μας κλάδο»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκφράζει τις θερμότερες ευχές στον νοσηλευτικό κλάδο, τους επαγγελματίες υγείας και σε όλο τον κυπριακό λαό.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά της, «ας ελπίσουμε ότι η Γέννηση του Θεανθρώπου θα φέρει την ειρήνη, την αγάπη και την υγεία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα».

«Ας ευχηθούμε ότι το 2024 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους, για τον κόσμο μας, μακριά από πολέμους, διενέξεις, πάθη και αντιζηλίες. Ας ελπίσουμε πως η νέα χρονιά θα φέρει το φως και την ελπίδα και στον δικό μας κλάδο, κι ας φωτίσει όσους λαμβάνουν αποφάσεις να δουν με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτήρια του δημοσίου στην εποχή του ΓεΣΥ», τονίζει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Το 2024 θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις δικές μας μάχες για επαρκή στελέχωση των νοσηλευτηρίων, για καλύτερες συνθήκες εργασίας τού προσωπικού και για επαναφορά προς συζήτηση του αιτήματος επικινδυνότητας, μια υποχρέωση του κράτους στον νοσηλευτικό κλάδο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας για τους νεοεισερχόμενους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που απασχολούνται στον ΟΚΥπΥ και για καλύτερες συνθήκες εργασίας σε κάθε νοσηλευτήριο και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας το οποίο συνεχίζει να αποτελεί τη μελανότερη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας υγείας του τόπου», συνεχίζει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία αναφέρει πως «υποδεχόμαστε το 2024 με την προσδοκία ότι όλοι οι αρμόδιοι θα αντιληφθούν ότι η υγεία είναι θείο δώρο, αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και πρέπει να διασφαλιστεί και να βελτιωθεί προς το συμφέρον πάντοτε των ανθρώπων».

Καταληκτικά, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. εύχεται «Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!»