Κόμματα

Εκλογές ΔΗΣΥ: Αποφασίζει ο Παμπορίδης - Λάβρος κατά Αβέρωφ

Μέχρι την Κυριακή θα ανακοινώσει τις προθέσεις του ο Γ. Παμπορίδης - Κατηγορίες κατά Αβέρωφ για «νοθεία, φίμωση και επιβολή της άποψής του» - «Αν ο Αβέρωφ επικρατήσει, Χάρης και Δημητρίου εν ποσπαστοί»

Τοποθετήθηκε χθες δημόσια ο Γιώργος Παμπορίδης για τα όσα γράφονται και τον φωτογραφίζουν ως τον 4ο υποψήφιο που μαζί με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρη Γεωργιάδη και Δημήτρη Δημητρίου θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ στις εκλογές της 11ης Μαρτίου.

Ο Γιώργος Παμπορίδης φιλοξενήθηκε στο podcast του Χριστόφορου Χριστοφή και μιλώντας για τα περί τις καθόδου του στις εσωκομματικές εκλογές του Συναγερμού, είπε πως είναι κάτι που τον προβληματίζει έντονα. Εντός των επόμενων ημερών και αφού το συζητήσει με τη σύζυγό του θα ανακοινώσει επίσημα τις αποφάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρης Γεωργιάδης: «Οι καρέκλες δεν είναι για να γαντζωνόμαστε»

Πάντως στις τοποθετήσεις του χθες, ήταν έντονος κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου και των διαδικασιών που ακολουθούνται για την ανάδειξη προέδρου στον Συναγερμό. Διαδικασία «παράλογη» όπως είπε που φέρει τα χαρακτηριστικά της «νοθείας», της «φίμωσης των πιθανών υποψηφίων» και της «επιβολής της θέσης του Αρχηγού». Οι εκλογές αυτές έπρεπε να είχαν ως κεντρικό ζητούμενο τη λογοδοσία του Αβέρωφ Νεοφύτου, και αυτό είναι κάτι που φαίνεται πως δε θα γίνει, σύμφωνα με τον κ. Παμπορίδη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Εντός των επόμενων 24 με 36 ωρών, θα αποφασίσω μόνος μου με τη βοήθεια της γυναίκας μου, αν θα αναλάβω αυτή την ευθύνη. Εάν εγώ, είχα τη δυνατότητα να τρέξω σε καμπάνια 60 μέρες και πρόσβαση στον κόσμο του Συναγερμού, σε ελεύθερες εκλογές, λέω από τώρα ότι θα ήμουν υποψήφιος. Θεωρώ όμως τη διαδικασία νοθευμένη ή εν δυνάμει νοθευμένη, φίμωση των πιθανών υποψηφίων και επιβολή της θέσης του Αρχηγού πάνω στο ‘’ουσσούτε και τώρα θα παραμείνουμε, επειδή είμαστε υπό διωγμό, ενωμένοι… ή θα μείνετε που κάτω μου ενωμένοι, ή ας πάει και το παλλιάμπελο’’. Αυτό το θεωρώ παράλογο».

Σημειώνεται πως στην εξέλιξη της συζήτησης ο κ. Παμπορίδης θέλησε να «ελαφρύνει» κάπως τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, είπε πως ο όρος «νοθευμένες» μπορεί να είναι βαρύς ωστόσο οι εκλογές «δεν είναι ελεύθερες».

«Ποσπαστοί Χάρης και Δημήτρης, αν εκλεγεί ο Αβέρωφ»

Μιλώντας για τους δύο αντιπάλους του κ. Νεοφούτου, Χάρης Γεωργιάδη και Δημήτρη Δημητρίου, ο κ. Παμπορίδης είπε πως «όφειλαν να πορευτούν από κοινού». Θα έπρεπε σύμφωνα με τον κ. Παμπορίδη να αποφασίσουν μαζί, και ένας εκ των δύο να σταθεί απέναντι στον Αβέρωφ, γιατί οι πολλές υποψηφιότητες ευνοούν των νυν πρόεδρο του Συναγερμού και του δίνουν τη δυνατότητα να αποφύγει τη διαδικασία της λογοδοσίας. Αν Χάρης και Δημητρίου τα βρουν, όπως είπε ο κ. Παμπορίδης, και πορευτούν εν τέλει από κοινού με έναν υποψήφιο, θα τους στηρίξει και θα συμπορευτεί μαζί τους και ο ίδιος.Αλλιώς όπως είπε, «γαία πυρί μιχθήτω»

«Αν ο Αβέρωφ επικρατήσει, εν ποσπαστοί τούτοι (σ.σ. Χάρης Γεωργιάδης και Δημήτρης Δημητρίου). Και το λέω αυτό επειδή ξέρω πως λειτουργεί ο Συναγερμός».

Η συζήτηση για την ενδεχόμενη κάθοδό τους στις εκλογές του ΔΗΣΥ από το 1:43:35.