Πολιτισμός

Ν.Καβαρνός: Θεάρεστη συναυλία για οικονομική ενίσχυση

Η πρώτη συναυλία θα λάβει χώρα στην Λευκωσία στις 14/3/23 στις 20.30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στην Λεμεσό, στις 15/3/23 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, επίσης στις 20.30 το βράδυ

Μια πολύ ξεχωριστή συναυλία με σκοπό μεταξύ άλλων την οικονομική στήριξη άπορων οικογενειών στην περιοχή Ταμασού, θα έχουν την χαρά να απολαύσουν όλοι όσοι προλάβουν εισιτήρια για τις δύο μοναδικές εκδηλώσεις βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, του κοσμοαγάπητου, διεθνούς φήμης, Αρχιμανδρίτη, Νικόδημου Καβαρνού.

Η πρώτη συναυλία θα λάβει χώρα στην Λευκωσία στις 14/3/23 στις 20.30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στην Λεμεσό, στις 15/3/23 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, επίσης στις 20.30 το βράδυ.

Τα εισιτήρια θα πωλούνται από την τιμή των 15 ευρώ και η όλη εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, κύριου, κύριου Ησαϊα.

Μέρος των εσόδων, όπως αναφέρεται και πιο πάνω, θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ταμασού (Κ.Υ.Κ.Α.Τ).

Για την ιστορία…

Ο πατέρας Νικόδημος Καβαρνός είναι ο νεότερος κληρικός που υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Έχει χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος ορχήστρα. Έχει διακριθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους Πρωτοψάλτες και καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής. Μας μεταδίδει θεό, όπως λέει και ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος (κατά κόσμον: Παναγιώτης Καβαρνός), γεννήθηκε τον Μάιο του 1980 στο Πλωμάρι της Λέσβου, από τον Στέργο και την Αικατερίνη. Μεγάλωσε στην Μυτιλήνη όπου και περάτωσε τις σπουδές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι το πρώτο παιδί μιας μεγάλης ελληνικής οικογένειας, ο Παναγιώτης Καβαρνός (ο μελλοντικός πατέρας Νικόδημος). Μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε σε μια πολύ πιστή οικογένεια. O μικρός Πάνος θα αρχίσει να μελετάει τη βυζαντινή μουσική με τον γνωστό Πρωτοψάλτη και καθηγητή Γιώργο Μιχαλέλη. Ξεκίνησε ως επαγγελματικός ψάλτης όταν ήταν 13 ετών και σε ηλικία 15 ετών ανταμείφθηκε για το εκπληκτικό του ταλέντο στη βυζαντινή μουσική από το Υπουργείο Παιδείας. Ακολούθως μετέβη στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε Μουσική Τεχνολογία στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Μουσικών Οργάνων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Σκηνοθεσία, Ηχοληψία και Ηχοτεχνία στο ΙΕΚ Αθηνών και στο στούνιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από το 2014, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Επικοινωνία της Θρησκείας από το Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης (Pontifical Oriental Institute).

Επιπλέον στις μουσικές σπουδές του, κατέχει πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών της Ευρωπαϊκής μουσικής (Αρμονία, Αντίστιξη και Σύνθεση), ενώ παράλληλα είναι πτυχιούχος και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής.[9][10]

Ιεροσύνη

Στις 27 Ιανουαρίου 2009, χειροτονήθηκε σε διάκονο και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου 2009, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Ξεκίνησε ως διάκονος στην εκκλησία Μεταμόρφωσης Μοσχάτου, στη συνέχεια ως ιερέας στον Άγιο Γεώργιο, δύο εκκλησίες στην Αθήνα. Σήμερα υπηρετεί ως Προϊστάμενος και εφημέριος στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο με το άγαλμα του Αγίου Βλαντιμίρ και το δίπλωμα ειδικής προσκεκλημένης συμμετοχής στις 28-29 Ιουλίου του 2018 στο Διεθνή Διαγωνισμό Ορθοδόξων Ύμνων «Άγιος Βλαντιμίρ, Ο Εμπλουτιστής», Βαλαάμ, Ρωσία.

Επίσης διακρίθηκε με Διάταγμα "Άγιος Ανδρέας Ιεράρχης, Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας", στις 23-24 Σεπτεμβρίου, Μπρασόβ, στην Ρουμανία.

Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται από την «Sold out Tickets Βox» και τα καταστήματα «Stephanis».