Παιδεία

Εκπαιδευτικό Συνέδριο: «Το Μάθημα της Λογοτεχνίας στο Σύγχρονο Σχολείο: από τη Θεωρία στην Πράξη»

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, στα Λατσιά

Το Κέντρο Λογοτεχνικών και Πολιτισμικών Σπουδών (ΚΕΛΟΠΟΣ), σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Το μάθημα της Λογοτεχνίας στο σύγχρονο σχολείο: από τη θεωρία στην πράξη». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 (16.30-19.30) και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 (8.30-17.00) στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, στα Λατσιά.

Το Συνέδριο επιδιώκει να χαρτογραφήσει τον ρόλο του μαθήματος της Λογοτεχνίας στο υφιστάμενο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι εισηγητές/εισηγήτριες του Συνεδρίου θα θέσουν τις σκέψεις τους για τους σύγχρονους όρους ύπαρξης, τις καινούργιες απαιτήσεις και, αντίστοιχα, τις νέες προοπτικές αξιοποίησης του μαθήματος της Λογοτεχνίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, και θα παρουσιάσουν μεθόδους, εργαλεία και καλές πρακτικές για την αποτελεσματική διδασκαλία του μαθήματος της Λογοτεχνίας στο σχολείο.

Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου, την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, θα κάνει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αφροδίτη Αθανασοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον τρόπο με τον οποίο η προσωπική δημιουργία εμβολιάζει τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας και αντίστροφα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η ποιήτρια Ευφροσύνη Μαντά Λαζάρου και σε αυτή θα λάβουν μέρος οι λογοτέχνες/ποιητές και εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Νικολαΐδης, Αιμίλιος Σολωμού, Αθηνά Τέμβριου και Μαρία Τζιαούρη-Χίλμερ.

Για το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.pi.ac.cy/pi/files/anakoinoseis/2022_2023/20230517_synedrio_logotechnias_programma.pdf

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο παρακαλούνται να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, μέσω του λογαριασμού τους, στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «Ημερίδες - Συνέδρια», μέχρι τις 4 Ιουνίου 2023. Οι μη εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email με τα στοιχεία τους στο info@kelopos.org.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.