Παιδεία

Τέλος εποχής για τις εξετάσεις τετραμήνων - Η Βουλή ενέκρινε το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών στη μέση εκπαίδευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τροποποιητικοί κανονισμοί που καταργούν τις εξετάσεις τετραμήνων εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής με 27 ψήφους υπέρ, 11 εναντίον και μία αποχή

Τέλος εποχής για τις πολυσυζητημένες εξετάσεις τετραμήνων. Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο με τους τροποποιητικούς κανονισμούς για τις εξετάσεις Τετραμήνων, το οποίο μεταξύ άλλων προνοεί τα εξής: κατάργηση της εξέτασης Ιανουαρίου, η βαρύτητα της εξέτασης Μαΐου να είναι 30% και την μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στην Α’ Γυμνασίου σε δύο (τα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά). Η ενδιάμεση αξιολόγηση των μαθητών κατά τα δύο Τετράμηνα θα είναι συνολικά 70% (35% α’ Τετράμηνα και 35% β’ Τετράμηνο) και θα προκύπτει από το προφορικό των μαθητών, τα διαγωνίσματα, αλλά και τα projects που θα κληθούν να ετοιμάσουν.

Τροπολογίες κατέθεσε ο ΔΗΣΥ και ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της Βουλής.

Υπέρ των τροποποιητικών κανονισμών τάχθηκαν 27 βουλευτές, 11 βουλευτές ψήφισαν εναντίον, ενώ αποχή τήρησε η Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια: