Υγεία

Εγκαίνια της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού «Αμερίκος Αργυρίου», του ΟΚΥπΥ

Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φωτεινής Τσιρίδου και του Δρα Αργύρη Αργυρίου σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 η ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού «Αμερίκος Αργυρίου» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Το έργο αποτελεί έμπνευση της κ. Φωτεινής Τσιρίδου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και του Δρα Αργύρη Αργυρίου, Πρόεδρο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ.

Τα εγκαίνια τέλεσε η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη, ενώ με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Βουλής, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι του ΟΚΥΠΥ, των χορηγών και των υποστηρικτών του έργου ανέδειξαν τη σημασία του για την ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.

Ο κ. Χρίστος Νικολάου, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ανέφερε ότι "στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύονται καθημερινά δεκάδες παιδιά που δέχονται την καλύτερη φροντίδα από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό μας το οποίο δίνει τον καλύτερο του εαυτό προκειμένου τα παιδιά αυτά να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σπίτι τους, υγιείς. Η αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής, με την υποστήριξη δεκάδων χορηγών, αποτελεί μια πράξη ανθρωπιάς και έτσι ώστε οι μικροί μας ασθενείς και οι συνοδοί/κηδεμόνες τους, να έχουν μια άνετη διαμονή σε ένα φιλικό και καλαίσθητο περιβάλλον».

Σε δηλώσεις της η κ. Φωτεινή Τσιρίδου ανέφερε ότι «Σήμερα παραδίδουμε μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη και ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική για την οποία η Λεμεσός και το νοσοκομείο θα είναι περήφανη. Είναι τέτοιες πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται δίπλα από το κράτος μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, και αυτό θα κάνουμε ιδιαίτερα για τους μικρούς μας ασθενείς και τις οικογένειές τους. Το επίπεδο ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει τόσο το Παιδιατρικό όσο και το Νεογνολογικό Τμήμα της Κλινικής είναι πολύ υψηλό, και το έργο που επιτελείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη μας. Γι’ αυτό και η απόφασή μας να το ενισχύσουμε ήρθε αβίαστα» Στη συνέχεια ευχαρίστησε τις

εταιρείες και τους οργανισμούς που έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους στα θέματα κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα στην προαγωγή της υγείας των παιδιών.

Με τη σειρά του ο Δρ Αργύρης Αργυρίου ανέφερε ότι «Μια από τις νουθεσίες του αείμνηστου Αμερίκου Αργυρίου που κατά διαστήματα μας έκανε και πάντα μας παρότρυνε να έχουμε κατά νου, ήταν να γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι, ένα σπουδαίο και μεγάλο έργο να έχει συνέχεια. Για αυτό τον λόγο μετά την τιμή που του έκανε η πολιτεία, να δώσει το όνομά του στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λεμεσού, θεωρήσαμε καθήκον από την πλευρά της οικογένειάς μας, να βοηθήσουμε ώστε αυτό το τμήμα, να γίνει αυτό που του αξίζει· δηλαδή ο καλύτερος, ο ασφαλέστερος, ο ιδανικότερος χώρος για τη θεραπεία και φροντίδα των παιδιών που το έχουν ανάγκη».

Στις δηλώσεις της η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, αναφέρθηκε στο θεάρεστο και ανεκτίμητο έργο του αείμνηστου Αμερίκου Αργυρίου και ανέφερε ότι «είμαι σίγουρη ότι το έργο που μας αφήνει πίσω του ο Αμερίκος Αργυρίου έχει βρει συνεχιστές που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του για το καλό του συνανθρώπου μας και της κοινωνίας μας γενικότερα».

Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού «Αμερίκος Αργυρίου» αποτελεί τη μοναδική εξειδικευμένη, πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη στην Επαρχία Λεμεσού και παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία. Η πρωτοβουλία ανακαίνισης της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λεμεσού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΚΥΠΥ. Παράλληλα, το ΕΒΕΛ Λεμεσού και σειρά χορηγών αγκάλιασε την πρωτοβουλία της Φωτεινής Τσιρίδου και του Δρα Αργύρη Αργυρίου στηρίζοντας έμπρακτα την ανακαίνιση.

10.7. ΟΚΥΠΥ 2.jpg