Αναλύσεις

Ο εμπαιγμός από Χριστοδουλίδη - Κόμπο και η απειλή της στρατιάς του Αιγαίου (ΑΝΑΛΥΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πότε και πώς θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι ο ΠτΔ και ο ΥΠΕΞ από τα συμπεράσματα της ΕΕ - Πώς η Τουρκία καθιστά μόνιμη την απειλή της εισβολής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Η απειλή της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο θα είναι παρούσα ακόμη και αν ξεκινήσει νέος ελληνοτουρκικός διάλογος. Η στρατιά του Αιγαίου που αριθμεί περί τις 90.000 στρατιώτες είναι παραταγμένη στα παράλια τις Μικράς Ασίας και δεν πρόκειται να κουνηθεί από ‘κει καθιστώντας έτσι μόνιμη την πιθανότητα εισβολής στην ελλαδική επικράτεια.

Ποιος είναι ο σκοπός της Τουρκίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ σε σχέση με τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και ποια τεχνάσματα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους σκοπούς της;

Και όλα αυτά παράλληλα με τις διεργασίες για έναρξη ελλαδοτουρκικού διαλόγου χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η βάση του διαλόγου αυτού και χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον αυτός ο διάλογος θα συνδέεται και με το Κυπριακό ή αν το Κυπριακό πλέον το έχουν «ξεχωρίσει» από τα Ελλαδοτουρκικά οι διπλωματικές ελίτ σε Αθήνα και Άγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απειλή της στρατιάς του Αιγαίου «γυμνή»… και οι κάννες των 41 αρμάτων του Ισραήλ

Σε ότι αφορά δε την κατάσταση στην Κύπρο, αξίζει να αναλυθεί κατά πόσον είναι κόλπα επικοινωνιακής πολιτικής του Προέδρου Χριστοδουλίδης και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κόμπου οι ικανοποιήσεις από τα συμπεράσματα της ΕΕ, ή αν είναι σοβαρά συμπεράσματα με σοβαρές διατάξεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ανάλυση του Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη