Ανθρώπινες Ιστορίες

H Ελένη Νικοδήμου δεν είναι πια εδώ…

Η αγάπη της για την πατρίδα, για τους ανθρώπους και για την ομορφιά, την χαρακτήριζαν σε κάθε της κουβέντα και κάθε της δημιουργία.

Έφυγε χθες γύρω στις 14:30 για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα η σπουδαία ζωγράφος Ελένη Νικοδήμου. Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και ενέργεια που χάρισε με την τέχνη και την προσωπικότητά της συγκινήσεις στους φίλους, τους συγγενείς και σε όλους τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με την ίδια και με τα έργα της.

Η Ελένη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό. Έφυγε στα 68 της χρόνια. Καταγόταν από την Άλωνα.

Στη γεμάτη εμπειρίες ζωή της, πέρασε από τον στίβο με πολύ σημαντικές διακρίσεις σε διάφορα αθλήματα, κυρίως στους αγώνες δρόμου μεσαίων αποστάσεων. Την κέρδισε όμως η ζωγραφική την οποία σπούδασε μεταξύ άλλων στο Παρίσι, όπου έζησε για αρκετά χρόνια από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Πριν τη ζωγραφική, είχε σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕ στην Αθήνα.

Η αγάπη της για την πατρίδα, για τους ανθρώπους και για την ομορφιά, την χαρακτήριζαν σε κάθε της κουβέντα και κάθε της δημιουργία.

Εκτός από τα πολλά και σημαντικά ζωγραφικά της έργα τα οποία παρουσίασε σε δεκάδες ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο και εξωτερικό, έχει γράψει και βιβλία με πιο πρόσφατο το αυτοβιογραφικό «Ταξίδι στη βροχή» που κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικές εβδομάδες από τις εκδόσεις Αιγαίον – Κουκκίδα.

Η Ελένη αφήνει πίσω της τον αγαπημένο της σύζυγο Ραφαέλ. Η Κύπρος και ο ελληνισμός, χάνουν μια σημαντική ζωγράφο και μια υπέροχη γυναίκα.

Αιωνία της η μνήμα.