Πολιτισμός

ART AERI: Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1975, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού Τζον Βόιτ και της Μαρσελίν Μπερθράντ. Οι νονοί της είναι οι ηθοποιοί Τζάκλιν Μπίσετ και Μαξιμίλιαν Σελλ. Το 1976, μετά τον χωρισμό των γονιών της, η ίδια και ο αδερφός της έζησαν με τη μητέρα τους, η οποία είχε εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της ως ηθοποιός προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της. Η Αντζελίνα έχει δηλώσει ότι από μικρή παρακολουθούσε ταινίες με τη μητέρα της και έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Το 1981, η Αντζελίνα με τη μητέρα της, τον αδερφό της και τον πατριό της και σκηνοθέτη Μπιλ Ντέι μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη, όμως 5 χρόνια αργότερα η Αντζελίνα επέστρεψε στο Λος Άντζελες προκειμένου να φοιτήσει σε σχολείο υποκριτικής. Παράλληλα με το σχολείο εργάστηκε σε διάφορες παραγωγές. Στην ηλικία των 14, η Αντζελίνα άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο μόδας, κυρίως στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Στις 27 Ιανουαρίου 2007, η μητέρα της, Μαρσελίν, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών και η Αντζελίνα αποφάσισε να συμφιλιωθεί με τον πατέρα της.

Το 1995, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Hackers", ξεκίνησε τη σχέση της με τον ηθοποιό Τζόνι Λι Μίλερ και ένα χρόνο αργότερα, στις 28 Μαρτίου 1996, παντρεύτηκαν. Πήραν διαζύγιο τον Φεβρουάριο του 1999.

Τον Μάρτιο του 2000 ξεκίνησε τη σχέση της με τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρτον και μόλις δύο μήνες αργότερα, στις 5 Μαΐου 2000, παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας. Μαζί, στις 10 Μαρτίου 2002, υιοθέτησαν ένα παιδί από την Καμπότζη, τον Μάντοξ. Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούνιο του 2002, αλλά το διαζύγιο εκδόθηκε επίσημα στις 27 Μαΐου 2003.

Το 2003 αποκτάει σχέση με το μοντέλο και πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό Τζος Χόλογουεϊ, με τον οποίο και χωρίζει σε λιγότερο από 3 μήνες. Ο λόγος ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ότι ο Αμερικανός την απάτησε ένα βράδυ με τρεις διαφορετικές γυναίκες. Ο ηθοποιός από την πλευρά του αρνείται μέχρι και σήμερα τις κατηγορίες.

Το 2005, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Κύριος & Κυρία Σμιθ", γνώρισε τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ και σύντομα άρχισε να ακούγεται ότι είναι ζευγάρι και μάλιστα ότι η Τζολί υπήρξε ο λόγος που εκείνος πήρε διαζύγιο από την Τζένιφερ Άνιστον. Αν και, αρχικά, Τζολί και Πιτ διέψευδαν όλες τις φήμες που τους ήθελαν ζευγάρι, τελικά επιβεβαίωσαν τη σχέση τους, τον Ιανουάριο του 2006, με εκείνη να αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Τον Απρίλιο του 2012, μετά την απόκτηση έξι παιδιών, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε. Ακολούθησε ο γάμος τους στις 23 Αυγούστου 2014 στη νότια Γαλλία, όπου μάλιστα εκείνη άλλαξε το όνομα της σε "Αντζελίνα Τζολί Πιτ". Τον Σεπτέμβριο του 2016 κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Πιτ, διεκδικώντας και την επιμέλεια των παιδιών τους. Τον είχε κατηγορήσει για υπέρμετρη βία στην οικογένεια και χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατηγορίες όμως οι οποίες τελικά δεν αποδείχθηκαν, κατόπιν σχετικής έρευνας της αστυνομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο www.artaeri.com.

Μακαρίου 71, Λ/σία