Συνεντεύξεις

Ένα πραγματικό landmark έρχεται στο κέντρο της πρωτεύουσας!

Συνέντευξη Χάρη Μιχαήλ, CEO MHV GROUP - Προχωρούν οι εργασίες για το μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό έργο του Ομίλου MHV Mediterranean Hospitality Venture, «The Landmark Nicosia», το οποίο αναμένεται ν’ αποτελέσει ορόσημο για τη Λευκωσία

Ένα πραγματικό «landmark» έρχεται στην είσοδο της πρωτεύουσας! Πρόκειται για το μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό πρότζεκτ του Ομίλου MHV Mediterranean Hospitality Venture, «The Landmark Nicosia», του οποίου οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με στόχο να ολοκληρωθούν εντός του 2025. Σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» ο κ. Χάρης Μιχαήλ, CEO του Ομίλου MHV, μιλά για την υλοποίηση του έργου, που θα αποτελέσει ένα στολίδι, όχι μόνο για τη Λευκωσία, αλλά για την Κύπρο ολόκληρη.

5.8 Charis Michael_2.JPG

Κύριε Μιχαήλ, ως CEO ενός μεγάλου οργανισμού όπως η MHV, πώς αποτιμάτε την πορεία της κυπριακής οικονομίας;

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι να κρατήσουμε τη χώρα μας σε σταθερή πορεία. Για να το πετύχουμε αυτό, βασική προϋπόθεση είναι μια οικονομία ισχυρή και ανθεκτική. Μια οικονομία δυνατή χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και αναπτυξιακή στρατηγική. Στην παρούσα φάση, ασφαλώς υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο σύνολο της οικονομίας, όπως τα υψηλά επιτόκια και οι πληθωριστικές πιέσεις. Κεφαλαιώδους σημασίας, ωστόσο, είναι να στηριχθούν τομείς-στυλοβάτες της οικονομίας μας, όπως ο Τουρισμός, τα Ακίνητα και οι Υπηρεσίες.

Αναφερθήκατε σε δύο βασικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο Όμιλος MHV, τα Ακίνητα και τον Τουρισμό. Πώς κρίνετε τη μέχρι στιγμής πορεία τους φέτος;

Η συνεισφορά των δύο τομέων στο ΑΕΠ και την αγορά εργασίας είναι διαχρονικά σημαντική και το ίδιο ισχύει και φέτος. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου για το πρώτο εξάμηνο του 2023, η συνολική αξία πωλήσεων γι’ αυτήν την περίοδο έφτασε τα €3.2 δις, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους €700 εκατομμυρίων συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυξητική είναι η τάση και στις αφίξεις τουριστών, καθώς για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου οι αφίξεις ανήλθαν σε 1.613.690 σε σύγκριση με 1.221.382 την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Αισθητά αυξημένα είναι και τα έσοδα από τον τουρισμό κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, οι προοπτικές παραμένουν ευοίωνες και είμαι βέβαιος ότι μελλοντικά μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα.

Έχοντας υπόψη όσα αναφέρατε, σε ποιους άξονες εδράζεται η στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλoς MHV;

Αμετάκλητος στόχος είναι η παροχή αυθεντικών και μοναδικών εμπειριών στους πελάτες μας. Υλοποιούμε μια πελατοκεντρική στρατηγική, που ως βάση ανάπτυξης έχει την παροχή state of the art υπηρεσιών και τη δύναμη των brands. Γενικότερα επιδιώκουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά, να είμαστε proactive παρά reactive στις εξελίξεις. Δίνουμε έμφαση σε νέες αγορές και επιδιώκουμε νέες συνεργασίες ώστε να προσθέτουμε διαρκώς αξία στο χαρτοφυλάκιό μας, που περιλαμβάνει ισχυρά brands, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

The Landmark Nicosia - Office Tower-NO.jpg

The Landmark Nicosia: Ο απόλυτος lifestyle προορισμός!

Αντιλαμβανόμαστε ότι στην παρούσα φάση δίνετε μεγάλο βάρος στο «The Landmark Nicosia», ένα μεγαλεπήβολο project…

Είναι γεγονός ότι η διαδικασία υλοποίησης του έργου αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Πρόκειται για ένα έργο στολίδι, όχι μόνο για τη Λευκωσία, αλλά για την Κύπρο ολόκληρη. Περιλαμβάνει ανακαίνιση και μετατροπή του ξενοδοχείου Landmark σε υπερπολυτελές branded ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ενώ στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου θα υψώνονται δύο εντυπωσιακοί πύργοι. Ο ένας πύργος θα είναι οικιστικός (The Landmark Nicosia Residences) και ο δεύτερος θα προσφέρει υπερσύγχρονες γραφειακές εγκαταστάσεις (The Landmark Nicosia Offices). Είναι μια μεικτή ανάπτυξη, η οποία, με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, θα είναι η πρώτη στο είδος της στη Λευκωσία ως ένας απόλυτος lifestyle προορισμός. Οι εργασίες κατασκευής του project προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και εντός του 2025 το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ανέλαβε ο διακεκριμένος Κύπριος αρχιτέκτονας Ηρακλής Παπαχρίστου και η ομάδα του, αποτυπώνοντας με σαφήνεια τη φιλοσοφία του έργου, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Χωρίς υπερβολή, θα είναι ένα πραγματικό «landmark» στην είσοδο της πόλης.

5.8 LANDMARK 1.png

The Landmark Nicosia - Residential Tower Lobby.jpg

Πότε ανοίγει τις πύλες του το ξενοδοχείο και ποιοι οι σχεδιασμοί σας γι’ αυτό;

Πριν από το τέλος του 2024 θα είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε τους πρώτους επισκέπτες του ανακαινισμένου ξενοδοχείου. Βασικό χαρακτηριστικό του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου θα είναι η διατήρηση της κληρονομιάς και της ιστορικότητας του ξενοδοχείου Hilton ως σημείου αναφοράς σε μια διαχρονικά ξεχωριστή τοποθεσία στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και ως χώρου συνάντησης για προσωπικότητες της επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Στόχος είναι, η αυθεντικότητα και η αίγλη του ξενοδοχείου να επανέλθουν ακόμη πιο εμπλουτισμένες. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες του ασύγκριτες ανέσεις, όπως δύο επώνυμα εστιατόρια και ένα επώνυμο pool bar, τρεις πισίνες, γήπεδο τένις και μια ευρεία γκάμα από boutiques επώνυμων brands εγνωσμένου κύρους. Θα περιλαμβάνει ακόμη Ballroom τελευταίας τεχνολογίας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 1000 ατόμων. Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων ευεξίας, οι οποίες θα είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένους επαγγελματίες, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, spa, ιαματικούς χώρους, σάουνα και τζακούζι. Μέρος της συνολικής ανάπτυξης αποτελεί η συντήρηση και ανάπλαση του παρακείμενου πάρκου, έκτασης 10.000 τ.μ..

5.8 LANDMARK 2 .png

5.8 LANDMARK 3 .png

Πείτε μας λίγα λόγια για τους δύο πύργους…

Να πούμε ότι τα διαμερίσματα στο Landmark Nicosia Residences είναι διαθέσιμα για αγορά και οι γραφειακές εγκαταστάσεις στο Landmark Nicosia Offices για ενοικίαση. Το εντυπωσιακό Landmark Nicosia Offices θα αποτελείται από 16 ορόφους με 16.500 τ.μ. υπερσύγχρονων και βιώσιμων γραφειακών εγκαταστάσεων, με διεθνή πιστοποίηση LEED Gold (δηλαδή για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, νερού και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας). Οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, ένα great place to work, αντανακλώντας και το status της πρωτεύουσας ως πρωτοποριακού business centre. Ο οικιστικός πύργος Landmark Nicosia Residences θα αποτελείται από 17 ορόφους και 53 πολυτελή διαμερίσματα. Τα διαμερίσματα θα διαθέτουν παγκόσμιας κλάσης ανέσεις και εγκαταστάσεις, όπως ιδιωτικές πισίνες και κήπους, τεχνολογία σύνθετων συστημάτων εξωτερικής θερμικής μόνωσης, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι και έξυπνα οικιακά συστήματα. Οι δύο πύργοι θα διαθέτουν υπόγειους χώρους στάθμευσης δύο επιπέδων, θυρωρείο και παροχή 24ωρης επαγγελματικής υπηρεσίας ασφάλειας.

5.8 LANDMARK 5 .png

5.8 LANDMARK 6 .png

Τι είναι αυτό που θα διαφοροποιεί το «The Landmark Nicosia», σε σχέση με άλλους προορισμούς;

Θα είναι μια μεικτή ανάπτυξη, με τις κτηριακές εγκαταστάσεις ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν έναν νέο πολυτελή τρόπο ζωής, ένα διαφορετικό lifestyle, που θα πλαισιώνεται από το status του προορισμού. Μια νέα εμπειρία ζωής, ένα landmark για τον κάθε πελάτη ή επισκέπτη. Μια ανεπανάληπτη και ολοκληρωμένη lifestyle εμπειρία, ένας προορισμός που θα παρέχει ανέσεις υψηλού επιπέδου στους πελάτες του και συνάμα θα αποτελεί όαση στο κέντρο της Λευκωσίας για την τοπική αγορά. Το έργο δεν απευθύνεται μόνο σε ξένους επενδυτές και εταιρείες κολοσσούς, αλλά κυρίως σε εγχώριους επενδυτές που αναζητούν την πολυτέλεια και τη γοητεία που προσφέρει ο χώρος. Οι πελάτες θα απολαμβάνουν παράλληλα με τις ανέσεις των διαμερισμάτων ή των γραφείων τους και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το ξενοδοχείο Landmark. Θα έχουν δηλαδή πρόσβαση σε branded εστιατόρια και σε άλλα κορυφαία brands από τον χώρο της μόδας και των επιχειρήσεων, καθώς και σε υπηρεσίες όπως spa, χώρους ευεξίας, χώρους στάθμευσης, 24ωρη ασφάλεια κ.ά.. Η φιλοσοφία του έργου αντικατοπτρίζει την ευρύτερη αντίληψη που ο Όμιλος MHV προωθεί μέσα από τα projects του, καινοτομώντας στην Κύπρο.

Τι σημαίνει για την πρωτεύουσα η υλοποίηση ενός τόσο μεγαλεπήβολου έργου όπως το «The Landmark Nicosia»;

Τα οφέλη για τη Λευκωσία από την υλοποίηση του έργου θα είναι πολλαπλά, καθώς θα δώσει ισχυρή ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, προσθέτοντας ταυτόχρονα και αξία στην εικόνα του αστικού τοπίου. Είναι ένα τεράστιο project, ένα έργο αιμοδότης για τη Λευκωσία. Ένα έργο με ουσιαστική συνεισφορά στην αγορά εργασίας, που δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας τόσο κατά την περίοδο κατασκευής του όσο και μετά την ολοκλήρωσή του. Με το The Landmark Nicosia, ο Όμιλος MHV δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Λευκωσία, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ τις επενδύσεις προστιθέμενης αξίας.

landmark final logo.jpg

http://www.mhvgroup.com