Παιδεία

Βραβεύθηκαν τα ντοκιμαντέρ του 6ου ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | EDU 2023 Film Festival

Σπουδαίες δημιουργίες από μαθητές και φοιτητές παραδίδουν βίντεο-ντοκουμέντα για την Κύπρο

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023, θέτοντας τις βάσεις για την επιτυχή συνέχιση του κύκλου κινηματογραφικών εργαστηρίων ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, το “6ο ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | EDU 2023 Film Festival”.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα Ανδρέας Πατσαλίδης, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στην παλιά Λευκωσία, προβλήθηκαν τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν οι δέκα μαθητικές και φοιτητικές ομάδες που συμμετείχαν στο 6ο κύκλο των κινηματογραφικών εργαστηρίων ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2022-2023.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των νικητριών ομάδων στην παρουσία των εκπροσώπων των θεσμικών χορηγών του AEI Film Festival: Της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και της Συντονίστριας του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου.

Τα τρία χρηματικά βραβεία της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου (Α’ Βραβείο €500, Β’ Βραβείο €300 και Γ’ Βραβείο €200) κέρδισαν τα πιο κάτω σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης:

  • Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών, για το ντοκιμαντέρ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ.
  • Β΄ΒΡΑΒΕΙΟ - Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ Δασούπολη, για το ντοκιμαντέρ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΙΡΙΚΟΥ.
  • Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ - Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, για το ντοκιμαντέρ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ.
26.9 festival 3.jpg

Το ειδικό Βραβείο της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, ύψους €400 απονεμήθηκε εξ ημισείας στα σχολεία Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου για το ντοκιμαντέρ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ “ΣΑΝΑ” και στο Γυμνάσιο Λατσιών για το ντοκιμαντέρ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΚΚΑΡΙΣΤΡΑ.

Το επίπεδο της ποιότητας της παραγωγής των εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ που παράγονται μέσα από την Δράση ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ανεβαίνει χρόνο με χρόνο. Οι δέκα ταινίες της Δράσης ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2022-2023 είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα https://watch.eventive.org/cineducation2023 και στην ιστοσελίδα του AEI Film Festival www.aei-filmfestival.org και είναι προσβάσιμες στο κοινό για ένα μήνα.

Ο 7ος κύκλος των Εργαστηρίων θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023 και προτρέπονται τα γυμνάσια και λύκεια που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο.

Το δεύτερο μέρος του AEI Film Festival 2023 είχε αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου, με σεμινάρια, εργαστήρια και προβολές ντοκιμαντέρ καθώς και με μουσικές εκδηλώσεις. Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο με τις προβολές επαγγελματικών ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το "Edu2024 AEI Film Festival | ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο aei.filmfestival@cytanet.com.cy ή στο 99694407.

26.9 festival 2.jpg