Αναλύσεις

Μάζης: Έγκλημα να βγαίνει η Κύπρος από την εξίσωση των Ελληνοτουρκικών (Βίντεο)

Δείτε την ανάλυση του Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τα ευρωτουρκικά

Για την αυτοδιάλυση της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

«Οι δυστυχείς αυτοί Αρμένιοι, οι οποίοι εκτοπίζονται βιαίως μετά από μαζικές δολοφονίες που οφείλονται σε επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν - καλού συμμάχου της Τουρκίας-, είναι βέβαιο ότι αποτελούν πρόσφυγες, όπως και οι Ουκρανοί», εξήγησε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «αναμένω από την Κυπριακή Κυβέρνηση, όπως και από την Ελλαδική, να δείξει την ίδια ευαισθησία και να κοιτάξει να βοηθήσει, να δεχθεί δεκάδες χιλιάδων Αρμενίων - αδελφών του Ελληνισμού, Χριστιανών - στα εδάφη μας».

Ευρωτουρκικά

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του για τα ευρωτουρκικά, το βέτο και τις τουρκικές επιδιώξεις τόνισε ότι «είναι εθνικό έγκλημα να βγαίνει η Κύπρος από την εξίσωση των Ελληνοτουρκικών».

Κληθείς να στείλει το δικό του μήνυμα σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις είπε πως «εάν ο ελληνισμός της Μεσογείου δεν έχει αντιληφθεί ότι εάν χαθεί η Κύπρος - και ληφθούν ως όμηροι 1 εκατ. Έλληνες - κανένας στην Αθήνα δεν θα μπορεί να απολαμβάνει τον έρωτά του με την εξουσία για περισσότερα από δέκα λεπτά».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο από την ανάλυση του Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννη Μάζη στο «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα: