Έγκλημα

ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Βίντεο)

Ευθεία απειλή για τη Συνταγματική τάξη και τη Δημόσια Ασφάλεια αποτελεί πλέον ο υπόκοσμος. Οι δύο εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δημόσιων κατηγόρων σε λιγότερο από ένα μήνα, αλλά και οι απανωτές απόπειρες φόνου μέσα σε 48 ώρες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, με τον Γενικό Εισαγγελέα να σπεύδει νωρίς το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να μεταβαίνει στον τόπο του νέου εγκλήματος στην Πάφο.

Οργιάζει το οργανωμένο έγκλημα εντός και εκτός φυλακών. Θέτει την Πολιτεία υπό ομηρία και προκαλεί εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Γενικής Εισαγγελίας και της Αστυνομίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος αισθάνεται ότι χάνεται ο έλεγχος, αλλά ότι αδυνατεί να χαλιναγωγήσει την κατάσταση λόγω των αδυναμιών της Αστυνομίας και της σήψης που υπάρχει στο Σώμα.

Είναι πρόδηλο πλέον ότι όχι απλώς απειλείται η δικαστική εξουσία αλλά ότι οι δημόσιοι κατήγοροι βρίσκονται στο στόχαστρο του υποκόσμου αφού είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που πραγματοποιήθηκε έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο δικαστικής λειτουργού.

Οι δραματικές εξελίξεις ανάγκασαν τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη να πραγματοποιήσει το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη στην παρουσία του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης. Οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς διότι πλέον ο υπόκοσμος στρέφεται ακόμη και εναντίον συγγενών όσων θέλει να βγάλει από τη μέση θέτοντας σε κίνδυνο γυναίκες ακόμη και παιδιά όπως συνέβη χθες το πρωί στην υπόθεση Παπαλουκά.

Διαβάστε επίσης: «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΘΥΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ - Σύσκεψη στις 3 η ώρα μεταξύ Υπουργού Δικαιοσύνης και Αστυνομίας με αφορμή τα παρατράγουδα στο ΑΠΟΕΛ - Σαλαμίνα

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Σίγμα:

Οργή και συνάμα απελπισία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προς την ηγεσία της Αστυνομίας και το ίδιο το Προεδρικό, μετά τη νέα επίθεση σε βάρος δημόσιας κατήγορου στην Πάφο, τη δεύτερη σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ο Γιώργος Σαββίδης, μετά την πρωινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, σε εντονότατο ύφος έκανε λόγο για επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης που ταράζει συθέμελα την Πολιτεία.

Στην ουσία ζήτησε για μια ακόμη φορά από την Αστυνομία τα αυτονόητα.

Δηλαδή, αποτελεσματική προστασία των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και εξιχνίαση των βομβιστικών επιθέσεων εναντίον τους.

Ο Γιώργος Σαββίδης ρωτήθηκε αν έχει δεχθεί και ο ίδιος απειλές στο παρελθόν και περιέγραψε δημόσια τις διαστάσεις του εν εξελίξει πολέμου του υποκόσμου με τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας.   

Οι αιχμές του Γενικού Εισαγγελέα προς την ηγεσία της Αστυνομίας ήταν εμφανείς, καθώς το ίδιο κάλεσμα για προστασία των λειτουργών της υπηρεσίας του, είχε κάνει και μετά την πρώτη βομβιστική επίθεση στην Πάφο, πριν από 3 εβδομάδες.

Έμμεσα, είπε ότι, τα όποια αστυνομικά μέτρα που λήφθηκαν, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Την ώρα που ο Γενικός Εισαγγελέας ανηφόριζε στο Προεδρικό, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης κατευθυνόταν προς τη σκηνή του χθεσινού εγκλήματος στην Πάφο.

Τα απανωτά χτυπήματα του υποκόσμου εναντίον τους, οδήγησαν τους δημόσιους κατήγορους σε όλη την Κύπρο σε ολοήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους και παρέλυσαν για 24 ώρες την ίδια τη δικαιοσύνη.

Για αποθράσυνση του υπόκοσμου και ανάγκη επικήρυξης εγκληματιών με μεγάλα χρηματικά ποσά, έκανε λόγο στο Σίγμα ο Καθηγητής Εγκληματολογίας και Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εγκληματολογίας, Δρ. Ανδρέας Καπαρδής.   

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Δημόσιοι Κατήγοροι της Πάφου.

Εξέφρασαν οργή και αγανάκτηση, αναφέρθηκαν σε επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας και κάλεσαν τις Αρχές να προχωρήσουν με ταχύτητα στη διερεύνηση και εξιχνίαση των βομβιστικών επιθέσεων.