Παραπολιτικά

Οι ανεγκέφαλοι που νικούν τις ομάδες τους

Να έχεις έντεκα ποδοσφαιριστές να βουρούν σαν τους πελλούς μέσα στο γήπεδο για να κερδίσει η ομάδα τους, και από το πουθενά να έρχεται ένας ηλίθιος και να καταδικάζει την ομάδα σε ήττα, και μάλιστα σαράντα λεπτά προτού τελειώσει το παιxνίδι, ε, είναι άδικο. Και παράλογο. Δεν μπορεί να επιτραπεί σε έναν ανεγκέφαλο να γράφει το τελικό σκορ ενός αγώνα, επειδή του κατέβηκε να ρίξει μια κροτίδα στο γήπεδο. Τη σκηνή αυτήν την έχουμε δει επανειλημμένα στα γήπεδά μας, την είδαμε και στον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και του ΑΠΟΕΛ. «Οπαδός» της λευκωσιάτικης ομάδας (τον βάζω σε εισαγωγικά, γιατί αυτοί οι τύποι στην πραγματικότητα δεν είναι γνήσιοι οπαδοί, είναι αντίπαλοι των ομάδων τους), έριξε μια κροτίδα ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας, τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Αν ήμουν Πρόδρομος Πετρίδης, θα ήμουν φοβερά εξοργισμένος με την ενέργεια αυτού του αλήτη, που ίσως στερήσει από την ομάδα του (η οποία είναι ήδη επικεφαλής στο Πρωτάθλημα) την ευκαιρία να διακριθεί και στο Κύπελλο.

Με αφορμή αυτό το νέο επεισόδιο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και τα σωματεία θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για να αποβάλουν αυτά τα κομπλεξικά ανθρωπάκια από τις κερκίδες τους.

Και εν τω μεταξύ παραμένει να αιωρείται αναπάντητη η μόνιμη απορία, πώς στην ευχή κατορθώνουν όλοι αυτοί οι χούλιγκαν να κουβαλάνε με τόση ευκολία στο γήπεδο κροτίδες, φωτοβολίδες, πυρσούς, βόμβες μολότοφ και άλλα φονικά είδη, λες και είναι καρφίτσες, χωρίς να τους παίρνει κανένας μυρωδιά.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής. Η Πολιτεία πρέπει να είναι αμείλικτη μπροστά στα φαινόμενα βίας στα γήπεδα. Να επιβάλει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, αγώνες χωρίς καθόλου θεατές, κλείσιμο των λεγομένων «συνδέσμων οργανωμένων φιλάθλων», αυστηρότερους αστυνομικούς ελέγχους κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο και βεβαίως επανεξέταση του θέματος της κάρτας φιλάθλου, ώστε να διαδραματίζει καλύτερα τον ρόλο για τον οποίο εκδίδεται και γενικά να ληφθεί κάθε δραστικό μέτρο που να αποτρέπει τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους να εμφανίζονται ως ανίκητοι.

Ναι, το Κράτος πρέπει να αποδείξει ότι έχει ισχυρότερη ομάδα από τους χούλιγκαν!

ΜΠΟΞΕΡ