Επιχειρείν

Partner Day: Πρωτοποριακή ημερίδα από το ΙδΕΚ, με θέμα «Καινοτομία, Συνεργασία, Ανάπτυξη»

Στόχος η προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με τη βιομηχανία και η δημιουργία συνεργασιών για εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών

Μία πρωτοποριακή ημερίδα για την ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει ο τομέας της Έρευνας και της Καινοτομίας στην οικονομία, την κοινωνία αλλά και το κυπριακό επιχειρείν, διοργανώνει την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία, από τις 8:30 το πρωί μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι και τελεί υπό την αιγίδα του Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Σκουρίδη. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού.

Με θέμα «Καινοτομία, Συνεργασία, Ανάπτυξη», το Partner Day του ΙδΕΚ αποσκοπεί στην παρουσίαση των κύριων πολιτικών, δράσεων, προοπτικών και ευκαιριών που αναδύονται στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας στην Κύπρο. Απώτερος σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας της έρευνας και της καινοτομίας για την οικονομία και τους πολίτες, η ανταλλαγή απόψεων για ενίσχυση και περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής του κυπριακού οικοσυστήματος, καθώς επίσης η ενθάρρυνση της επιχειρηματικής κοινότητας για περαιτέρω επένδυση σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και εμπειρογνωμοσύνης, προωθώντας τη διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική καινοτομία, δημιουργώντας, παράλληλα, πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ Θεόδωρος Λουκαΐδης, θα παρουσιάσει τα κύρια χρηματοδοτικά προγράμματα του Ιδρύματος και θα συντονίσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη σημασία της διασύνδεσης της έρευνας με τη βιομηχανία.

Από τις 11:00 μέχρι τις 13:00, θα διενεργηθούν παράλληλα θεματικά εργαστήρια, με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών, στελεχών από startups και ερευνητικά / ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και εκπροσώπων από τα Κέντρα Αριστείας. Τα εργαστήρια θα εστιάζουν στις ακόλουθες θεματικές: 1) ICT - Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 2) Ενέργεια, Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον, 3) Επιστήμες Υγείας και 4) Ναυτιλία και Γαλάζια Οικονομία.

Για το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης και για δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://innovationpartnerday.cy/.