Υγεία

Κρίσιμη η υγεία των παιδιών μεταναστών - Πέρασαν άσχημες συνθήκες μέχρι να φθάσουν στην Κύπρο

Τα παιδιά εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Πολύ σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας των παιδιών μεταναστών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ότι οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν.

Υπενθυμίζεται πως το ένα εκ των τριών παιδιών που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο απεβίωσε αιφνίδια από καρδιακή ανακοπή.

Τα παιδιά εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση τα ξημερώματα της Τετάρτης σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο μαζί με άλλα 55 άτομα.

«Τα δύο παιδιά στο Μακάρειο είναι σε πολύ σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση, παρακολουθούνται από τους γιατρούς και ελπίζουμε να τα καταφέρουν», είπε ο κ. Χαριλάου.

Δύο άλλα παιδιά νοσηλεύονται στο Παιδιατρικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και άλλοι δύο ενήλικες με κατάγματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Όλων των παιδιών είναι σοβαρή η κατάσταση. Πέρασαν άσχημες συνθήκες μέχρι να φθάσουν στην Κύπρο άρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο. Η κατάσταση όλων των παιδιών κρίνεται πολύ σοβαρή», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ.

ΚΥΠΕ