Ελλάδα

Χαιρετίζουν 28 πρεσβείες στην Αθήνα την ψήφιση ισότητας στον γάμο

Καλωσορίζουν «την υιοθέτηση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο και την αναγνώριση των ομόφυλων οικογενειών»

Με κοινή τους δήλωση, 28 πρεσβείες στην Αθήνα, χαιρετίζουν τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο και την επέκταση γονικών δικαιωμάτων στις ομόφυλες οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα, τη δήλωση υπογράφουν οι πρεσβείες της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Ισπανίας, της Νότιας Αφρικής, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Αργεντινής, της Ισλανδίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Κολομβίας, του Μεξικού, της Ουρουγουάης και της Χιλής.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, οι πρεσβείες καλωσορίζουν «την υιοθέτηση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο και την αναγνώριση των ομόφυλων οικογενειών».

Κάνοντας λόγο για μια ιστορική στιγμή, σημειώνουν ότι «σε όλες μας τις χώρες, η επέκταση του θεμελιώδους δικαιώματος του γάμου σε ζευγάρια του ιδίου φύλου έχει αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων».

«Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί με τον λαό, το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση των 28 πρεσβειών.

ΚΥΠΕ