Επιχειρείν

Η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να παρέχει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης

Το πλαίσιο της ενέργειας ΕΚΕ της, «Ζεστή Αγκαλιά»

Οι «αγκαλιές» που έχουν ως βάση τους την προνοητικότητα και τη συνέπεια, αναμφίβολα κάνουν κάθε ενέργεια αγάπης και προσφοράς να αξίζει πραγματικά! Στη βάση αυτού του συλλογισμού και με έμφαση τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και ειδικότερα των παιδιών, η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να υλοποιεί την ενέργεια «Ζεστή Αγκαλιά», την οποία ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο -βάσει του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου.

Μέχρι στιγμής η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης και στα δεκατρία Κοινωφελή Ιδρύματα, στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α. στην Περιστερώνα. Ο συνολικός αριθμός της ενέργειας-προσφοράς θα αγγίξει τις 250.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το βυτιοφόρο της Εταιρείας ξεκίνησε το δρομολόγιό τον Νοέμβριο 2023 και αναμένεται να ολοκληρώσει την πορεία του προς το τέλος των χειμερινών μηνών του 2024.

Το προφίλ της «Ζεστής Αγκαλιάς»

Με επίκεντρο τη βελτίωση της ζωής των παιδιών η ΕΚΟ Κύπρου προσφέρει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, «Ζεστή Αγκαλιά» σε δεκατρία Κοινωφελή Ιδρύματα, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, καθώς και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α. στην Περιστερώνα. Η ενέργεια υλοποιείται σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου.

Σκοπός είναι η δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στις κοινότητες Φοινιού, Αγρού, Ευρύχου, Καλοπαναγιώτη, Καπέδων, Κυπερούντας, Παλαιχωρίου, Πάνω Κυβίδων, Πάνω Λευκάρων, Πελενδρίου, Σαλαμιού και Τεμβριών, στις οποίες βρίσκονται βρεφοκομικοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, κέντρα απασχόλησης παιδιών, στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων και κέντρα κοινωνικής φροντίδας, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το οποίο είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη Μητέρα και το Παιδί, καθώς και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α. στην Περιστερώνα.

Η ενέργεια συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (ΕΣΑΟΚ) και κοινότητες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και λειτουργούν Κοινωφελή Ιδρύματα.

2.2.24 ΕΚΟ 2.png