Ελλάδα

ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΛΓΚΙΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Περιορίστηκαν στα τιτιβίσματα και στα τετριμμένα

Ουδέν νεότερο από την Αθήνα - Έκλεισαν οι επαφές αλλά: α) στα σάιτ πέρασαν στα χαμηλά, β) περιορίστηκαν σε τιτιβίσματα και στα τετριμμένα περί ομοσπονδίας

Τις πρώτες της συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση είχε σήμερα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν Γκουεγιάρ.

Η κ. Ολγκίν είχε το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και στη συνέχεια έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ευχές Μητσοτάκη στον βασιλιά Κάρολο: Εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση - Είναι φίλος της Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξή του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε στην κ. Ολγκίν ότι η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών αξιών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέπεμψε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι αύριο η κ. Ολγκίν θα μεταβεί στην Άγκυρα προκειμένου να έχει συναντήσεις με την τουρκική κυβέρνηση και ακολούθως θα επιστρέψει στην Κύπρο.