Έγκλημα

Από τη ληστεία μισού εκατομμυρίου της Ουκρανής... στο μικροσκόπιο κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος από Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα ίχνη κυκλώματος ξεπλύματος μαύρου χρήματος ενδεχομένως να οδηγήσει τις αρχές, η σύλληψη της Ουκρανής 31 ετών, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα κλοπής με λεία σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την λειτουργό του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, τους τελευταίους 7 μήνες ταξίδεψε στη Κύπρο, περίπου 15 φορές, από τη Λάρνακα και την Πάφο, δηλώντας μεγάλα χρηματικά πόσα τα οποία φτάνουν μέχρι τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχές αναμένεται να κάνουν φύλο και φτερό, τραπεζικά δεδομένα της γυναίκας, ενώ αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή των Ουκρανικών αρχών και ενδεχομένως της ΜΟΚΑΣ.

«Θα γίνουν κι άλλες εξετάσεις για τα χρηματικά που μετέφερε που τα βρήκε ποιες ήταν οι οικονομικές της δραστηριότητες τόσο στην κύπρο όσο και στο εξωτερικό που έπαιρνε τα χρήματα θα συζητηθεί και η βοήθεια της Europol και interpo», τόνισε η κ. Κωνσταντίνου.

Η ίδια στην κατάθεσή της αναφέρθηκε σε αγορά ακινήτων.

Οι Αρχές αναζητούν συνεργούς σε Κύπρο και εξωτερικό, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η ληστεία να ήταν σκηνοθετημένη.

Γρίφος για τις αρχές παραμένει ο ρόλος της γυναίκας στο φερόμενο κύκλωμα, η οποία δεν αποκλείεται να ήταν ο μεταφορέας των εκατομμυρίων.

«Πέρασε από τους απαραίτητους διαβατηριακούς ελέγχους, δήλωσε στο τμήμα τελωνείο το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή της καταμετρήθηκαν από τον αρμόδιο λειτουργό και ίδια συμπλήρωσε την αναλογική δήλωση», σημείωσε.

Το ΣΙΓΜΑ, ζήτησε ενημέρωση από το Τελωνείο, για το περιστατικό, ωστόσο δεν έλαβε ανταπόκριση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος τους τελευταίους μήνες, καταγράφηκαν άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις, με την μια εξ αυτών να φιγουράρει στον Γερμανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, τον περασμένο Νοέμβριο 66χρονος υπήκοος Ουκρανίας, προσπάθησε να ταξιδέψει από το Μόναχο στην Λάρνακα, κατέχοντας 455.000 ευρώ.

Γερμανός τελωνειακός τον σταμάτησε, για έλεγχο, κατά τον οποίο τα χρήματα δεσμεύτηκαν και ο 66χρονος συνελήφθει.

Η δεύτερη υπόθεση σημειώθηκε στα κατεχόμενα, όπου Ρώσος υπήκοος είχε χάσει τη ζωή του μετά από εγκληματική ενέργεια σε φωτογραφείο στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες, είχαν ως κίνητρο τη ληστεία και πως ο δολοφονηθείς είχε τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Δείτε το ρεπορτάζ: