Έγκλημα

Οργή, οδύνη και αποτροπιασμός, πρωτόγνωρη υπόθεση για την Κύπρο - Βίαζε κατ'επανάληψη ανήλικα ξαδέρφια, εκ των οποίων το ένα ήταν βαφτιστικός του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποινή φυλάκισης 20 ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο σε πρόσωπο που βίαζε κατ’ επανάληψη δύο ανήλικα ξαδέλφια, το ένα μάλιστα ήταν βαφτιστικό του.

Η υπόθεση βλέπει το φως μέσω της έφεσης που καταχώρισε ο καταδικασθείς, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Εφετείο.

Σύμφωνα με απόφαση του εφετείου, «είναι μια από τις χειρότερες του είδους υποθέσεις. Οι συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων κατά του ενός παιδιού, ήταν άκρως επιβαρυντικές, προκαλώντας αποστροφή και αποτροπιασμό».

Το Εφετείο απέρριψε στην ολότητα την έφεσή του, που στρεφόταν κατά της καταδίκης και κατά της ποινής του, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς που υπέβαλε μέσω των δικηγόρων του, ότι οι καταγγελίες από τα θύματα έγιναν πολύ καθυστερημένα και αναιτιολόγητα και πως το έκαναν για περιουσιακούς λόγους.

Τα αδικήματα κατά του ενός ανήλικου διαπράχθηκαν τα έτη 2006-2009, που τότε ήταν ηλικίας 6 με 9 ετών και τα αδικήματα κατά του άλλου παιδιού διαπράχτηκαν μεταξύ των ετών 1995-1997 όταν ήταν ηλικίας 9 με 11 ετών.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες έγιναν μόλις τον Ιανουάριο του 2019, όταν τα θύματα βρήκαν το κουράγιο να τον καταγγείλουν.

Δείτε το ρεπορτάζ: