Διπλές εκλογές: Πόσα θα πληρωθούν όσοι θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα (vid)

Για το φαινόμενο ψηφοφόροι να δηλώνουν άλλη διεύθυνση διαμονής μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Μενέλαου Βασιλείου.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «είναι φαινόμενα που έχουμε κάθε φορά που διεξάγονται δημοτικές εκλογές, επειδή παίζει ρόλο ο χώρος διαμονής. Σε αυτές τις εκλογές επειδή είναι αυξημένοι οι υποψήφιοι, φαίνεται ότι ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το φαινόμενο».

Συμπλήρωσε ότι έχουν εντοπιστεί κάποια φαινόμενα κατά το στάδιο υποβολής αλλά επειδή υποβλήθηκαν και μαζικά οι αιτήσεις δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα. Υπήρχαν συνάδελφοι που δεν μπήκαν σπίτι τους για δύο μήνες για να εξεταστούν αυτές οι αιτήσεις. Δεν υπάρχει όμως αυτοματισμός για να γνωρίζει εκεί ο υπάλληλος ότι η διεύθυνση που δηλώθηκε δεν είναι για παράδειγμα καφετέρια ή γραφείο κτλ. Επίσης, δεν φαίνεται ο αριθμός των ατόμων που δηλώνουν την ίδια διεύθυνση, για παράδειγμα οκτώ άτομα για μια κατοικία.

Σημείωσε ότι φέρει ευθύνη και ο κοινοτάρχης της κοινότητας, καθώς πρέπει να είναι πιστοποιημένο το έγγραφο που υποβάλλεται.

Εξήγησε ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ελεγχθούν μία προς μία σε δύο ημέρες 21.000 αιτήσεις που αφορούσαν αλλαγή διεύθυνσης. Πολλές από αυτές απορρίφθηκαν.

Για όσους θα δουλέψουν στα εκλογικά κέντρα, είπε ότι η αποζημίωση ποικίλει ανάλογα με το κέντρο και ξεκινά από 234 ευρώ και πάει μέχρι τα 314 ευρώ. Οι προεδρεύοντες είναι από 464 ευρώ μέχρι 604 ευρώ.