Αθλητισμός

Στην κόψη (σχεδόν) του ξυραφιού

Τρίτη στροφή πριν από τον τερματισμό. Μεγάλο ματς στη Λάρνακα με ΑΕΚ και Ομόνοια, ευκαιρία υπό προϋποθέσεις για ΑΠΟΕΛ

Τρεις αγωνιστικές, δύο στοιχήματα, περιθώρια από ελάχιστα μέχρι μπόλικα. Είναι τέτοια η βαθμολογία, τέτοιο το πρόγραμμα και τέτοια η εικόνα των ομάδων, που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, μάλλον καλύτερα πώς θα σε βρει το βραδάκι. Βάζουμε την απλή ποδοσφαιρική λογική. Ο ΑΠΟΕΛ παίζει εντός με τον Άρη, ΑΕΚ και Ομόνοια θα συγκρουστούν στη Λάρνακα. Σενάριο που βολεύει τους «γαλαζοκίτρινους», αν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αλλά μόνο σενάριο. Γιατί η λογική ανατράπηκε πολλάκις. Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα ο ΑΠΟΕΛ έχασε βαθμούς και άνοιξε διαφορά. Όταν επισκέφτηκε την «Αρένα», όλοι περίμεναν απώλεια. Ήταν ο νικητής της αγωνιστικής, γενικώς. Αλλά μετά, όταν όλοι υπολόγιζαν πως θα ξεφύγει, έχυσε την καρδάρα με το γάλα, χάνοντας από την Ανόρθωση. Από την άλλη, ποιος περίμενε στην αφετηρία των πλέι-οφ ότι η ΑΕΚ θα έπαιρνε τέσσερα διπλά, η Ομόνοια θα έκανε 5 νίκες και ο Άρης από Νο2 μνηστήρας τίτλου θα πάτωνε... Η αλήθεια είναι ότι, μπαίνοντας στην τελική ευθεία, πρέπει να κοιτάς και τι ακολουθεί. Όπως και αν μας βρει η νύχτα, οι επόμενες δύο αγωνιστικές μπορουν να τα φέρουν πάλι τούμπα. Αφού θα υπάρχει «αιώνιο» και ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ στο φινάλε. Απλώς να σημειώσουμε το πλέον απλό με βάση το σήμερα. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ εξαρτώνται μόνο από τα πόδια τους, η Ομόνοια θέλει τρεις νίκες και να έχουν επιπλέον απώλεια «γαλαζοκίτρινοι» και «κιτρινοπράσινοι».

Σήμερα

Ας μείνουμε στο σήμερα: Το ΓΣΠ θα είναι γεμάτο, όπως και στις προηγούμενες δύο φορές. Όπου σχεδόν ο κόσμος είχε κάνει τη δουλειά του. Η φωνή σπρώχνει, αλλά δεν βγάζει άμυνες και, πολύ περισσότερο, δεν σκοράρει. Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να βάλει πράγματα στο παιχνίδι του, κυρίως σε θέματα δημιουργίας. Υστερεί ακόμη και στις νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Πάφο, ήταν ευδιάκριτη η δυσκολία να φτιάξει φάσεις. Ίσως γιατί έχει «χαθεί» εκείνη η σπιρτάδα της κανονικής περιόδου, με τη συνεχόμενη εναλλαγή θέσεων και την προώθηση πολλών παικτών στο αντίπαλο τρίτο. Ίσως γιατί οι πολλές αλλαγές του Σα Πίντο στα πέντε πρώτα ματς έφεραν ένα αποσυντονισμό. Θα πρέπει να προσέξει πολύ. Ναι, ο Άρης δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό, ούτε καν με αυτόν μέχρι τον Δεκέμβριο. Αλλά δεν παύει να είναι μία ομάδα που μπορεί να βγάλει αγωνιστικές εκρήξεις ανά πάσα στιγμή στο ματς. Το δεύτερο μέρος απέναντι στην ΑΕΚ ήταν ένα αποδεικτικό στοιχείο. Συν ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Μπορεί στο τέλος να πάει και ο 4ος. Αλλά η 3η θέση δίνει σίγουρα εισιτήριο και ο Άρης έχει διαφορά να καταπιεί από την Ομόνοια.

21.4 ΑΕΚ ΟΜΟΝΟΙΑ.jpg

Τα «clue» της βραδιάς είναι στη Λάρνακα. Οι δύο ομάδες που έκαναν πορεία πρωταθλητισμου στα πλέι-οφ (16 βαθμοί από τους 21). Η ΑΕΚ ό,τι και να συμβεί δεν χάνεται, αλλά ξέρει πως το ιδανικό είναι να συνεχίσει να κρατά την τύχη της στα χέρια της. Άρα αυτό σημαίνει να μην έχει απώλεια για πλήρη σιγουριά. Έκανε κάτι εξαιρετικό μέχρι τώρα, έκανε τέσσερεις εκτός έδρας νίκες, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Στα εντός, όμως, είχε απώλειες. Μάλιστα, στα δύο ματς που θα της άλλαζαν τη δυναμική σε εκείνο το σημείο. Σε αντίθεση με τους άλλους δυο «μνηστήρες», η Ομόνοια δεν μπορεί να κάνει υπολογισμούς και να ρίχνει ματιές στο πρόγραμμα. Αφού ξέρει πως απόψε μπορεί να βγει οριστικά εκτός κούρσας, αν χάσει στη Λάρνακα (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ, δεν θα μπορεί να προλάβει την ΑΕΚ). Οπότε, μόνο διπλό. Είναι ένα θέμα η απουσία Μπέζους. Απέναντι στην Ανόρθωση οι «πράσινοι» ρόλαραν χωρίς τον Ουκρανό, αλλά στην τελική ευθεία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπόψη ότι για την 3η θέση υπάρχει ασφάλεια 4 βαθμών (συν ισοβαθμία), αλλά ώς εκεί.

21.4 ΠΑΦΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ.jpg

Για το ματς στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς. Η Πάφος είναι φιναλίστ Κυπέλλου, αλλά την Ευρώπη δεν την έχει εξασφαλίσει. Για να βγει 4η και άρα να τo κλειδώσει θα πρέπει να ξεπεράσει τον Άρη. Άρα να μαζέψει 4 βαθμούς παραπάνω (στην ισοβαθμία υπερτερεί). Άρα να ξεκινήσει κερδίζοντας σήμερα την Ανόρθωση. Που παλεύει για το πρεστίζ της, τρέχοντας δίπλα από τα τόσα οικονομικά θέματα υπάρχουν στον σύλλογο. Όποιος την υποτίμησε μέχρι τώρα, το πλήρωσε.

Περί έδρας

Συνήθως είναι «όπλο» η έδρα, αλλά μέχρι σήμερα δεν... μιλάει που λέμε και στην ποδοσφαιρική αργκό. Σε 21 αναμετρήσεις στα πλέι-οφ μόλις έξι φορές κέρδισε η γηπεδούχος. Αντίθετα, τα «διπλά» είναι σχεδόν διπλάσια και υπερβαίνουν το 50% σε ποσοστό αποτελέσματος. Φυσικά το απόλυτο της ΑΕΚ και της Ομόνοιας βάζει πολλά βαρίδια στη ζυγαριά, όμως και ο ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση, αλλά και η Πάφος, τα κατάφεραν καλύτερα εκτός. Ιδού τι έκαναν οι έξι, μέσα-έξω.

21.4 ΠΙΝΑΚΑΣ 1.jpg

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA 23-24

34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

17.00: Πάφος-Ανόρθωση

19.00: ΑΕΚ-Ομόνοια

19.30 ΑΠΟΕΛ-Άρης

Ενώπιος Ενωπίω

Άρης-ΑΠΟΕΛ 1-0, ΑΠΟΕΛ-Άρης 1-0, Άρης-ΑΠΟΕΛ 2-1

Ομόνοια-ΑΕΚ 0-0, ΑΕΚ-Ομόνοια 2-1, Ομόνοια-ΑΕΚ 0-1

Πάφος-Ανόρθωση 1-0, Ανόρθωση-Πάφος 1-1, Ανόρθωση-Πάφος 2-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

21.4 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ .jpg

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

35η αγωνιστική

Κυριακή, 28.04 / 19:00

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

Άρης – Πάφος F.C.

ΑΕΚ – Ανόρθωση

36η αγωνιστική

Σάββατο, 11.05 / 19:00

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ

Ανόρθωση – Άρης

Πάφος F.C. – Ομόνοια