Αθλητισμός

Δήλωση για τις αποχωρήσεις - Η επίσημη θέση για Κβιλιτάια και Ντάλσιο

Ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Κουγιάλης, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Game Time».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Ο τίτλος ήρθε με μπόλικο άγχος γιατί παίχτηκαν όλα σε ένα παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα νωρίτερα. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Τέλος καλό, όλα καλά. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας».

Ο στόχος των ομίλων: «Η επιδίωξη μας είναι τα επόμενα χρόνια να συμμαζέψουμε αυτό το οικονομικό πρόβλημα που έχουμε πολλές φορές αναδείξει. Προσβλέπουμε σε συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Θα μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο βήμα προς αυτή την οικονομική εξυγίανση που προσβλέπουμε. Δεν είναι πάντα όλα ευκολά. Στην κλήρωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχουν αρκετά δυνατά ονόματα».

Ότι με πρόκριση στον επόμενο γύρο θα προσελκύσει ποδοσφαιριστές: «Αυτό είναι δεδομένο. Πρώτον κερδίζεις ηρεμία καταφέρνοντας μια πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό και δεύτερο προσελκύεις πιο εύκολα παίκτες από το πάνω ράφι».

Για το θέμα με Ντάλσιο-Κβιλιτάια: «Έχουμε κάνει μια καλή πρόταση ανανέωσης στον Κβιλιτάια. Ταυτόχρονά έχουμε καταθέσει μια πρόταση στον Ντάλσιο, πάλι μέσα στο οικονομικό πλαίσιο που έχουμε θέσει. Θεωρώ είναι μια δίκαια πρόταση και περιμένουμε. Είναι δυο παίκτες που θέλουμε να κρατήσουμε στο δυναμικό μας. Θέλουμε να κρατήσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του κορμού μας».

Η πρόταση που έχει κατατεθεί στον Κβιλιτάια: «Είναι πρόταση για 3 χρόνια».

Για τη συνάντησή με τον Γκαγιέγο: «Συναντηθήκαμε χθες με τον κ. Γκαγιέγο. Σήμερα ενημερώνεται για το τί συμβαίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πως προχωράει ο προγραμματισμός και από που θα αναλάβει αυτός. Θα έρθει με τον βοηθό του και από εκεί και πέρα θα μας πει τι απαιτεί από εμάς και τί θέλει να έχει μαζί του».

Για το κριτήριο της επιλογής του Νταβίντ Γκαγιέγο: «Ένας από τους κύριους λόγους που προσλάβαμε τον κ. Γκαγιέγο είναι ότι γνωρίζει το Κυπριακό πρωτάθλημα. Επιτέλεσε πολύ καλό έργο στην Ανόρθωση και θα προσαρμοστεί πιο εύκολα».

Για τον Νούνο Μοράις: «Ο Νούνο Μοράις έχει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι ενταγμένος στο ανθρώπινο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ. Ότι και να γίνει θα είναι μαζί μας».

Για τον Ζέφτε: «Έχουμε ειδοποιήσει την ομάδα του ότι θέλουμε να τον κρατήσουμε και είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε την ρήτρα. Το θέμα είναι να συμφωνήσει ο παίκτης ότι θέλει να συνεχίσει μαζί μας. Έχουμε μιλήσει και ακόμη δεν έχει απαντήσει».

Για τις αποχωρήσεις και για τους Βιγιαφάνες-Δώνη: «Θεωρώ θα αποχωρήσουν Τομανέ και Γουίλσον. Ο Εφράιμ και ο Κρέσπο ανακοίνωσαν πως θα αποχωρήσουν από τα γήπεδα. Μένει να εξετάσουμε τον Βιγιαφάνες. Έχει υψηλό συμβόλαιο και θα εξαρτηθεί από τον προπονητή μας. Θέλουμε να τον κρατήσουμε. Ο Τάσος Δώνης έχει συμβόλαιο».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Θέλουμε καλή πορεία στην Ευρώπη και να πάρουμε ακόμη και το Σούπερ Καπ. Θέλουμε η ομάδα να αποδίδει καλό θέαμα και να το απολαμβάνει ο φίλαθλος».

Για το γηπεδικό: «Κινείται με γοργούς ρυθμούς. Όταν θα υπάρξει κάτι το ανακοινώσιμο, θα το ανακοινώσουμε».

Για τον Πρόδρομο Πετρίδη: «Ήταν μια αγχωτική χρονιά. Όλο το βάρος αυτής της προσπάθειας της εξεύρεσης χρημάτων, πέφτει αποκλειστικά στους ώμους του προέδρου. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για το ΑΠΟΕΛ. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να τον αντικαταστήσει με αυτά που κάνει».