Αλλαγή μόνο με τη συμμετοχή στις εκλογές

Η αποχή των πολιτών από τις εκλογικές αναμετρήσεις θεωρείται γενικά ως απαξίωση της πολιτικής και της συμπεριφοράς των πολιτικών.Θεωρείται ότι όσοι νιώθουν απογοητευμένοι από την πολιτική δραστηριότητα, από τα αποτελέσματά της και από τη δραστηριότητα των πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους με την αποχή από τις εκλογές.

Αντίθετα, η αποχή δεν δείχνει διαμαρτυρία για τα πολιτικά δρώμενα. Δεν δείχνει περιφρόνηση στους απαράδεκτους πολιτικούς της διαπλοκής και της διαφθοράς. Η αποστασιοποίηση από την πολιτική και τις εκλογικές αναμετρήσεις έχει ως αποτέλεσμα την καταξίωση της πολιτικής ανευθυνότητας. Και τούτο επειδή η αποχή και οι χαμένες ψήφοι δεν καταμετρούνται και δεν δείχνουν το μέτρο της διαμαρτυρίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφεται μόνο από τις έγκυρες ψήφους ΄Ετσι μετρούν οι ψήφοι μόνο όσων ψηφίζουν έγκυρα και δίνουν την ψήφο τους σε κόμμα ή σε υποψήφιο. Για τούτο η αποχή δεν καταγράφει καμιά άποψη, καμιά διαμαρτυρία. Απλώς δίνει την ευκαιρία να καθορίζονται τα ποσοστά των κομμάτων μόνο από όσους ψηφίζουν και μάλιστα με έγκυρο ψηφοδέλτιο.

Με την αποχή, αλλά και με την διαπλεκόμενη ψήφο, ακόμα και με τη ψήφο της εξόφλησης κάποιας εξυπηρέτησης καταξιώνεις την πολιτική διαφθορά και διαπλοκή. Καθένας έχει το δικαίωμα να ψηφίζει το κόμμα που επιλέγει και να δίνει το σταυρό προτίμησής του σε όποιο θέλει. Είναι δικαίωμά του ακόμα και να απέχει αδιαφορώντας ή διαμαρτυρόμενος. ΄Ετσι όμως δεν απαξιώνει την πολιτική. Καταξιώνει την πολιτική της διαφθοράς και της διαπλοκής. Είναι αδιανόητο να δίνει κάποιος τη ψήφο του αντίθετα με την ιδεολογία του, τα πολιτικά του πιστεύω και την άποψη του για την αλλαγή της κοινωνίας, επειδή χρωστά τη ψήφο του σε κάποιο ρουσφέτι. Είναι απαράδεκτο να ξέρει κάποιος, ότι συγκεκριμένοι υποψήφιοι κατέρχονται με κάποιο κόμμα, επειδή αναμένουν κάποια πολιτική θέση ως αντάλλαγμα της παρουσίας τους στο ψηφοδέλτιο. Και έχουμε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.

Όσοι απέχουν από τη ψηφοφορία πρέπει να ξέρουν, ότι βοηθούν τα κόμματα να συνεχίζουν την πολιτική με την οποία οι ίδιοι διαφωνούν. Γιατί τα κόμματα θα πάρουν την ψήφο των φανατικών οπαδών τους και θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους. Με την αποχή διατηρείται ένας παραμορφωμένος καθρέφτης της κοινωνίας.

Κατά την άποψή μου η αποχή δεν αποτελεί καταδίκη και απαξίωση της πολιτικής μετριότητας, ούτε και καταδίκη ή περιφρόνηση των βουλευτών που δεν μας ικανοποιούν. Αντίθετα αποτελούν καταξίωση και επιβράβευση της πολιτικής αγυρτείας και των πολιτικών που θέλουν οι απέχοντες να καταδικάσουν.

Αντίθετα. Για να αλλάξει η πολιτική κατάσταση, για να αποκτήσει κύρος η πολιτική και οι πολιτικοί, για να βελτιωθούν οι συνθήκες της πολιτικής δραστηριότητας, της σωστής διακυβέρνησης πρέπει οι πολίτες να προσπαθούν με τη ψήφο τους να φέρουν το νέο πνεύμα στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία.

Η απομάκρυνση από την κάλπη δεν ενοχλεί τα πολιτικά κόμματα της διαπλοκής και της διαφωνίας σου. Με την αποχή τσιμεντώνονται τα ποσοστά και η δύναμή τους. Αν θέλεις να σε λαμβάνουν υπόψη, πρέπει και τα κόμματα να ξέρουν πως θα τα πολεμήσεις με τη ψήφο σου. Η ψήφος είναι πολύ ισχυρό όπλο. Μην την αχρηστεύσεις. Μπες στην πρώτη γραμμή. Προχώρα προς την κάλπη.

Τους άχρηστους και όσους εμπλέκονται στη διαπλοκή και τη διαφθορά, εκείνους που κατέρχονται στις εκλογές για το προσωπικό τους συμφέρον, εκείνους που δεν έχουν άποψη, αλλά ψηφίζουν με εντολή από πάνω, όλους αυτούς τους εκλέγει η αποχή, η αδιαφορία και η μη συμμετοχή στη ψηφοφορία, Αυτοί όλοι δεν σε έχουν ανάγκη. Θέλουν να τους ψηφίζουν μόνο εκείνοι που τους χρωστούν ρουσφέτια. Εσένα σε θέλουν να απέχεις για να διατηρούν τα ποσοστά τους. Θα γίνεις συνεργός τους απέχοντας, ή θα τους καταψηφίσεις με τη συμμετοχή και τη ψήφο σου;

Στις 9 Ιουνίου μας περιμένουν οι κάλπες για να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία για εκλογή Ευρωβουλευτών και αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μόνο με τη συμμετοχή μας συμβάλλουμε στην αλλαγή. Σκέψου το. Πήγαινε πρώτα στο εκλογικό κέντρο και μετά στην παραλία. Η αποχή δεν φέρνει την αλλαγή.