Υγεία

American Medical Center: 25 χρόνια προσφοράς, καινοτομίας και πρωτοπορίας

Με σεβασμό στον άνθρωπο και τη ζωή

Το American Medical Center (AMC) / American Heart Institute (AHI), έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου, ως ο κορυφαίος φορέας ιατρικής προσφοράς στον άνθρωπο. Στις 12 Ιουλίου, το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο της Κύπρου, συμπλήρωσε 25 χρόνια πρωτοπορίας στον τομέα της υγείας και συνεχίζει σταθερά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ιατρική περίθαλψη. Το AMC σήμερα, αποτελεί σημείο αναφοράς, ως Πρότυπο Κέντρο Αριστείας και τοποθετεί την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της υγείας.

Με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την ανάπτυξη ενός δικτύου ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, το American Medical Center εξακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκεται στην κορυφή, ανάμεσα στις επιλογές των πολιτών, ως το πιο αξιόπιστο Ιατρικό Κέντρο στην Κύπρο.

Η ιστορία άρχισε να γράφεται όταν γεννήθηκε το όραμα για την παροχή σύγχρονης και αξιόπιστης ιατρικής περίθαλψης στη χώρα μας, από τον Δρα Μαρίνο Σωτηρίου Καρδιοθωρακοχειρουργό και τον Δρα Χρίστο Χρίστου Επεμβατικό Καρδιολόγο. Έτσι, εμπνευστήκαν και δημιούργησαν ένα εξειδικευμένο Καρδιολογικό Κέντρο, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1999. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2011, το Κέντρο μεταφέρθηκε στις νέες του εγκαταστάσεις και από τότε εξελίχθηκε σε ένα Πρότυπο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, επιστημονικών και χειρουργικών υπηρεσιών. Πιστό στην αποστολή του το American Medical Center κατάφερε να αναδειχθεί σε ένα πιστοποιημένο με πολλαπλά ISO Ιατρικό Κέντρο.

Το AMC εξυπηρετεί σήμερα, πέραν των 70.000 ασθενών και διενεργεί περισσότερες από 5000 επεμβάσεις ετησίως. Διαθέτει 80 κλίνες, 8 χειρουργεία, υπερσύγχρονη διαγνωστική υποδομή και ελικοδρόμιο, ενώ εργοδοτεί εξειδικευμένο, ιατρικό, παραϊατρικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το πολυτιμότερο αγαθό - τη Ζωή, το American Medical Center έχει λάβει σημαντικό αριθμό τοπικών και διεθνών διακρίσεων, κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων λειτουργίας του.

Ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής, εφαρμόζει πρωτοπόρες και καινοτόμες θεραπείες και διενεργεί εξειδικευμένες και πολύπλοκες επεμβάσεις. Η αρτιότητα των υποδομών, η τεχνογνωσία και η άριστη κατάρτιση του προσωπικού, αποτελούν σήμα κατατεθέν του AMC. Αναγνωρίζεται επίσης, ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη. Είναι ένα πράσινο κτήριο φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ υιοθετεί τις πιο σύγχρονες τάσεις οικολογικής κουλτούρας στο σχεδιασμό και τη διακόσμησή του.

Οι ιδρυτές του American Medical Center, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου και Δρ Χρίστος Χρίστου, έκαναν λόγο για διαχρονικό συμβόλαιο αξιοπιστίας με τους πολίτες, το οποίο συμπληρώνει αισίως 25 χρόνια. Αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με τους ασθενείς, τονίζοντας πως κάθε επίτευγμά τους στον τομέα της Υγείας, είναι αποτέλεσμα του οράματος και της αποστολής τους. Το AMC, διαβεβαιώνουν οι ιδρυτές του, θα συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας, εστιάζοντας στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, υψηλών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση των 25 χρόνων λειτουργίας του American Medical Center (AMC) συμπίπτει με την υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο της Hellenic Healthcare (HHG) για συμπόρευση στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και συμμετοχής της HHG στο μετοχικό κεφάλαιο της AMC.

Web: www.amc.com.cy

Facebook & Instagram: @amc.cyprus

Παρακολουθείστε το βίντεο για τα 25 χρόνια προσφοράς του AMC, ΕΔΩ