Διεθνή

ΜΜΕ στην Τουρκία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τη βάση τους στην Κρήτη - «Υπό απειλή τρομοκρατίας»

«Πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη την Ευρώπη έχουν επίσης τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού»

Η ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, στην Κρήτη, έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, αναφέρει σήμερα η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως άμεση απάντηση στις κλιμακούμενες αντιδράσεις κατά των ΗΠΑ και το φόβο μιας επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

«Η ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα στα Χανιά, στο ελληνικό νησί της Κρήτης στη Μεσόγειο, έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων αντιδράσεων κατά των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, έχουν ενταθεί οι ανησυχίες ότι μια τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να στοχεύσει αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό ή εγκαταστάσεις. Αναφέρθηκε ότι η απόφαση για συναγερμό ελήφθη για το λόγο αυτό.

Πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη την Ευρώπη έχουν επίσης τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Εκτός από το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν επιτρέπεται σε κανέναν άλλον η είσοδος στη βάση. Ανακοινώθηκε ότι το αυξημένο επίπεδο συναγερμού αποφασίστηκε για πρώτη φορά στη βάση τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ethnos.gr