Στίγμα

«Nίκησε το "Ναι", ελπίζει η Κύπρος»...

Ανίκητος ο Ερντογανισμός στην Κύπρο - Το ορόσημο λύσης μετατίθεται τώρα για το... 2019!

|Σάρωσε το ΑKP, ελπίζει η Κύπρος - Αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς εθνικιστικά βαρίδια στην Τουρκία", πανηγύριζε με πηχυαίους τίτλους η εφημερίδα "Πολίτης", πριν από δύο περίπου χρόνια. Είχαν τελειώσει τότε οι γενικές εκλογές στην Τουρκία και το κόμμα Ερντογάν ανεδεικνύετο θριαμβευτής. Και, κατά τον "Πολίτη", έπρεπε η Κύπρος και ο Ελληνισμός της να πανηγυρίζουν, επειδή ο νεοσουλτάνος εθριάμβευσε και με τον θρίαμβό του μπορούσε να ελπίζει ο κυπριακός λαός σε δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση!

Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορούν σήμερα να φωνάξουν: «Νίκησε το "Ναι", ελπίζει η Κύπρος».

Με τέτοιες επικίνδυνες αρλούμπες και τέτοια κωμικά επιχειρήματα, η Ανανική Πλατφόρμα, οι κυβερνώντες και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ προσπαθούσαν να εμψυχώσουν τον κυπριακό λαό και να τονώσουν την ψευδαίσθηση πως η λύση του Κυπριακού είναι εγγύς. Και πως ο ισλαμιστής, εθνικιστής Ερντογάν, χωρίς..."εθνικιστικά βαρίδια", θα έδιδε λύση αρεστή στους Ελληνοκυπρίους.

Ο Ερντογανισμός, βέβαια, είναι ανίκητος. Και στα ανανικά έντυπα και στο Προεδρικό και στα γραφεία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις για τον κυπριακό Ελληνισμό. Αποτελεί προσφερόμενο όπιο στον λαό, πως ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να λύσει το Κυπριακό. Ουδέποτε διανοήθηκαν ποια λύση θέλει. Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα ο Ερντογάν και όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι και ο Ακιντζί έδωσαν το στίγμα, το πνεύμα και το περιεχόμενο της λύσης, που επιδιώκουν και απαιτούν.

Ο Ερντογανισμός ανθεί στην Κύπρο από την ημέρα που κατέλαβε την εξουσία στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμικό κόμμα του. Προσφέρθηκε μία καραμέλα στον λαό πως ο Ερντογάν είναι ένας φωτισμένος ηγέτης, που θέλει λύση στο Κυπριακό, και πως δεν είναι ο Ετζεβίτ που διακήρυσσε πως το Κυπριακό ελύθη επί του εδάφους. Παρεπλανήθη ο κόσμος και αφέθη στο έλεος της προπαγάνδας της Ερντογανο-λατρίας.



Στην πραγματικότητα, όμως, Ερντογάν και Ετζεβίτ, τα ίδια πράγματα έλεγαν και την ίδια τουρκογενή λύση ήθελαν. Κανένας Τούρκος ηγέτης, από τον Ινονού μέχρι τον σημερινό σουλτάνο, και καμία κυβέρνηση, από την κεμαλική ώς την ισλαμική, δεν έχουν διαφορετική πολιτική στο Κυπριακό. Πανεθνική είναι η πολιτική της Τουρκίας. Και όχι προσωπική και κομματική, όπως ισχύει εδώ στην Κύπρο.

Η "αγιοποίηση" του Ερντογάν ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε με την επίσκεψη Αναστασιάδη στην Τουρκία το 2005, και τα επιφωνήματα θαυμασμού με τα οποία ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνόδευσε τη συνέντευξή του στον Μακάριο Δρουσιώτη, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύσαμε στο χθεσινό άρθρο μας.



Για να λάβει ακόμη μεγαλύτερη έκταση, σήμερα, με τη διαχείριση του Κυπριακού από τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με επικουρική σύμπραξη του ΑΚΕΛ και της ανανικής πλατφόρμας και των εντύπων της. Και ήταν επόμενο και φυσιολογικό, μετά την Ερντογανο-λατρία, να ακολουθήσει, με την εκλογή Ακιντζί, η Ακιντζινο-λατρία.

Αλλά τα ψέματα και η λατρεία προς όσους κρατούν την πατρίδα σκλαβωμένη, έχουν κοντά ποδάρια. Και σήμερα αποδεικνύεται και πόσο αδίστακτος και απεχθής δικτατορίσκος και πλήρως επικεντρωμένος στο όραμα της νεκρανάστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, και πόσο ύπουλος και πιστός εκτελεστής των εντολών του Ερντογάν είναι ο Ακιντζί.

Ο θριαμβευτικός τίτλος του "Πολίτη", στον οποίο αναφερθήκαμε, δείχνει ακριβώς τον Ερντογανισμό που επικράτησε, αλλά δείχνει και κάτι άλλο. Τα ψέματα και τις παραπλανήσεις των κυβερνώντων και την άθλια επανάληψη των ψευδών και των παραπλανήσεών τους.



Όταν επέκειντο οι γενικές εκλογές στην Τουρκία, κυβέρνηση, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είχαν επενδύσει ελπίδες σε νίκη του Ερντογάν, η οποία εάν επετυγχάνετο με ψηλά ποσοστά, θα έδιδε, όπως διέδιδαν, την ισχύ στον Ερντογάν, να λύσει το Κυπριακό.Χωρίς να έχει ανάγκη την ψήφο και τη στήριξη των εθνικιστικών κομμάτων. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ανέμεναν από τον Ερντογάν να λύσει το Κυπριακό και εισέπραξαν ακόμη μεγαλύτερη σκλήρυνση των τουρκικών θέσεων.

Προσφάτως, επένδυαν ελπίδες σε θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά το τουρκικό δημοψήφισμα. Το θεωρούσαν ορόσημο. Κατ' ιδίαν εύχονταν να επικρατήσει το "Ναι" με μεγάλη διαφορά. Αλλά και πάλιν τους ήλθαν όλα ανάποδα. Το δημοψήφισμα απέδειξε το φασιστικό, νεοσουλτανικό πρόσωπο και τις φασιστικές ιδέες του ινδάλματός τους. Και πάλιν οι ελπίδες τους έσβησαν και τα ψέματά τους αποκαλύφθηκαν.

Αλλά δεν είναι μόνο τούτο. Υπάρχει τόση αμάθεια, ή υποκρισία στο Προεδρικό, στην Πινδάρου και στην Παπαϊωάννου, ώστε αγνοούσαν, ή παραπλανούσαν τον λαό. Το δημοψήφισμα δεν ήταν το τέλος. Το δημοψήφισμα είναι η απαρχή της έκρηξης στην Τουρκία. Τώρα, ενδεχομένως, να ξεκινά η μεγάλη κρίση στην Τουρκία. Τώρα ξεκινά και η νέα προεκλογική του Ερντογάν για εκλογή στο δικτατορικό αξίωμα, με τις εκλογές που θα γίνουν το 2019 στην Τουρκία.

Τι θα μας πουν τώρα ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ και ο Άντρος; Πως το νέο ορόσημο για το Κυπριακό θα είναι το 2019; Όμως η συμμαχία του Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους θα συνεχιστεί. Τα "εθνικιστικά βαρίδια" θα παραμείνουν. Αλλά και χωρίς αυτά, ο Ερντογάν, από μόνος του, αρκεί. Πώς θα λύσουν το Κυπριακό οι τρεις συνεταίροι; Με τουρκική λύση;



Και αν δεν έλθει λύση τι θα απογίνουμε χωρίς τα ψέματα; Θα μας καταπιεί η κινούμενη άμμος, όπως μας απειλούσε ο Άντρος Κυπριανού; Ή θα έλθουν απ' εδώ οι Τουρκοκύπριοι και θα διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, όπως μας απειλεί ο Χάσικος;

Κάποια άλλα μεγάλα ψέματα θα ανακαλύψει το Διευθυντήριο Προεδρικού-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για να εκφοβίζει τον λαό...