Στίγμα

Εγκαταλείπουν το καράβι ως ποντικοί...

Εξέπνευσε στα χέρια των Αναστασιάδη-Αβέρωφ η σχολή του ψευδορεαλισμού και ξαναφόρεσε φουστανέλα το Προεδρικό

Ακόμη λίγο, και στο Προεδρικό Μέγαρο όλοι θα κυκλοφορούν με φουστανέλες και θα παίζεται νυχθημερόν το εμβατήριο «Σκέπασε μάνα, σκέπασε...».

Η παραίνεση του Προέδρου Αναστασιάδη, προς τους Έλληνες της Κύπρου, «αποκόψετε τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα πατρίδα», θα μετατραπεί σε «ενισχύσατε τον ομφάλιο λώρο με το Εθνικό Κέντρο». Η επαναπροσεγγιστική Παιδεία θα ξαναγίνει ελληνοκεντρική. Η απαγόρευση των επισκέψεων μαθητών στην Ακρόπολη, για να μην ενισχύεται το εθνικιστικό σύνδρομο των νέων, θα αρθεί, και οι επισκέψεις θα καταστούν, διά νόμου, επιβεβλημένες.



Η απαγόρευση επισκέψεων παιδιών στα Φυλακισμένα Μνήματα, προκειμένου να μην επηρεασθεί ο ψυχικός τους κόσμος από τη θέα της αγχόνης, θα καταστούν, διά εγκυκλίου του Υπουργού, υποχρεωτικές για τα νήπια της προδημοτικής. Η διδασκαλία του ενωτικού δημοψηφίσματος από δεκάλεπτη θα καταστεί καθημερινή και θα καταλαμβάνει μία ώρα σχολικής εργασίας.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απολογηθεί προς τον κυπριακό Ελληνισμό για τη δήλωσή του ότι ο Ερντογάν είναι σύγχρονος και προοδευτικός ηγέτης που θέλει λύση του Κυπριακού, και θα αντικατασταθεί με άλλη δήλωση που θα αναφέρει ότι ο Ερντογάν είναι αδίστακτος σατραπίσκος, που θέλει τουρκική λύση στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος θα απολογηθεί επίσης προς τον λαό, για τη δήλωσή του ότι έχει κοινά οράματα με τον Ακιντζί και θα δηλώσει ότι ο Ακιντζί είναι εγκάθετος της Άγκυρας.



Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα ζητήσει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, για την ενέργειά του να μεταβεί στο ψευδοπροεδρικό και να διαβεβαιώσει τον Ακιντζί ότι θα εκπληρώσει τους όρους του. Θα απολογηθεί προς τους εθνικόφρονες για τη λιποταξία του ΔΗΣΥ από την εθνικοφροσύνη και θα απαιτήσει επιστροφή των S300 στην Κύπρο και επαναφορά του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.



Ο Νίκος Τορναρίτης, και όσοι βουλευτές του ΔΗΣΥ διατηρούν ανανικές καταβολές, θα αποβληθούν από το κόμμα. Έξω από τα γραφεία του κόμματος θα αναρτηθεί η αρχαία ρήση «Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» και το σύνθημα των πορτοκαλί, «Η Κύπρος δεν είναι ομοσπονδιακή, η Κύπρος είναι ελληνική».

Μη θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι προϊόντα πολιτικής φαντασίας του γράφοντος. Με τη ρητορική που αναπτύσσουν τελευταία ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όλα πλέον είναι πιθανά. Έχουν εντελώς μεταλλαχθεί, λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων, και παρουσιάζονται από θαυμαστές του Ερντογάν και κοινούς οραματιστές του Ακιντζί, σε σφοδρούς κατηγόρους τους.



Από θιασώτες της win win λύσης (όλοι κερδισμένοι), θυμήθηκαν ο μεν Πρόεδρος πως η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη και πως οι Ελληνοκύπριοι είναι τα θύματα και πρέπει πρωτίστως αυτοί να δικαιωθούν. Ο δε Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος χαρακτήριζε την εκλογή Ακιντζί ως μήνυμα ελπίδας και παράθυρο λύσης, αυτός που πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο ψευδοπροεδρικό προκειμένου να υποσχεθεί στον Ακιντζί ότι θα εκπληρώσει τους όρους του -όπως και έπραξε- τώρα μας λέγει πως «ο Ακιντζί πάρκαρε το Κυπριακό δύο μήνες».



Ο δε Αναστασιάδης, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να αντιληφθεί τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας και νυχθημερόν την εκλιπαρούσε να μεταφράσει τη... θετική ρητορική της (πού την ανακάλυψε;) σε πράξη, τώρα υποδύεται τον μέγα πατριώτη, που καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες και τυχοδιωκτικές ενέργειες!

Αν διέθεταν πολιτικό θάρρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού και όσα στελέχη του είχαν τις ίδιες πολιτικές φιλοσοφίες, αυτή τη στιγμή, το ολιγότερο που θα έπρατταν είναι η έκφραση απολογίας προς τον κυπριακό Ελληνισμό για την καταστροφική, ανίδεη, ερασιτεχνική και ευσεβοποθική πολιτική που άσκησαν στο εθνικό θέμα. Το ανδρειότερο θα ήταν η κατάθεση των παραιτήσεών τους, μαζί με τη δήλωσή τους ότι αδυνατούν να διαχειριστούν το εθνικό πρόβλημα, στη βάση της αρχής δικαίωσης του κυπριακού Ελληνισμού.

Αλλά, αντί να αναλάβουν ευθύνες για την καταστροφική πολιτική τεσσάρων χρόνων, με ήδη ξεκάθαρα αποτελέσματα (τουρκική λύση ή καταστροφικό αδιέξοδο), για τον εμπαιγμό της νοημοσύνης των πολιτών, την παραπλάνησή τους και την προσφορά υπηρεσιών στον Ακιντζί, τι πράττουν;



Εγκαταλείπουν το μισοβυθισμένο καράβι της φιλοσοφίας του ψευδορεαλισμού, ως ποντικοί. Και δεν το εγκαταλείπουν μόνο. Επιρρίπτουν ευθύνη για το ναυάγιο της δικής τους πολιτικής πότε στην «τουρκική αδιαλλαξία» και πότε σε εκείνους που διαφώνησαν με την πολιτική τους, και τους προειδοποίησαν εγκαίρως για τα αποτελέσματά τους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι οι τελευταίοι των Μοϊκανών της ενδοτικής σχολής. Είναι οι τελευταίοι που στα δικά τους χέρια εξέπνευσε η σχολή του ψευδορεαλισμού. «Χάλασε η 'συμμαχία' λύσης στο Κυπριακό», όπως προαναγγέλλει περίλυπος ο «Πολίτης». Χάνονται τα ανανικά ερείσματα του Αναστασιάδη.

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα, και το ΑΚΕΛ και τους ανανικούς, ότι αργά ή γρήγορα ο Αναστασιάδης θα φορούσε φουστανέλα. Το παραμύθι θα τέλειωνε, όταν διαπίστωνε ότι η Τουρκία δεν θέλει λύση, αλλά τα θέλει όλα. Αν επιχειρούσε να το παίξει ξανά μάγκας, όπως το 2004, θα συνετρίβετο για δεύτερη φορά από τη λαϊκή ετυμηγορία. Ξαναφόρεσε λοιπόν φουστανέλα και έχει ο Θεός...