Στίγμα

Ανανικά ταμ ταμ κατά Αναστασιάδη...

Τα ανανικά ταμ ταμ (τύμπανα πολέμου) πρέπει να φθάνουν μέχρι τα αφτιά των ενοίκων του Προεδρικού. Ο «Πολίτης» με την αρθρογραφία του, ο Φρίξος Κουλέρμος με τις ωμές «παραινέσεις» του στην «Αλήθεια» και οι αρθρογράφοι της πλατφόρμας του «Ναι» ξεκίνησαν ήδη την πολεμική τους κατά του «μεταλλαγμένου» Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος έχει δύσκολο έργο. Αφενός καλείται να συμμαζέψει τα ερείπια της πολιτικής του. Αφετέρου να κάνει όσα ψώνια μπορεί από το ΔΗΚΟ, προκειμένου να αναπληρώσει τις απώλειες του ΔΗΣΥ. Και επιπλέον να προσελκύσει όσους «απορριπτικούς» μπορεί, ενδυόμενος φουστανέλα, αλλά και να διατηρήσει όσους ανανικούς συνεχίζουν να πιστεύουν στον Αναστασιάδη του 2004.



Δύσκολο και πολύμοχθο το έργο του. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που είχα διατυπώσει πολλές φορές σε ανύποπτο χρόνο, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα βρεθεί κάποια στιγμή, εξαιτίας της ασυνέπειας και των μεταλλάξεών του, στα δυο στενά. Αυτό έγινε.



Τρίζει τα δόντια στον Ακιντζί, επιτίθεται κατά της Τουρκίας, κάνει τον τζάμπα μάγκα, τσακώνεται με τον Έιντε. Αυτό θωπεύει τα αφτιά των διαφωνούντων με την πολιτική του. Την ίδια στιγμή, επιμένει να στέλλει μηνύματα προσκόλλησης στην πολιτική του, να δηλώνει πως ελπίζει σε λύση, να ονειρεύεται νέα Γενεύη, να συνεχίζει τις συνομιλίες. Πιστεύει ότι συγκρατεί τους ανανικούς.



Παίζει σε διάφορα ταμπλό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Θέλει να συγκρατήσει τους ανανικούς. Αλλά θέλει να κερδίσει και «απορριπτικούς». Θέλει να παρουσιάζεται επικεντρωμένος στη λύση του εθνικού θέματος. Αλλά θέλει να αναβαθμίζει και τον προεκλογικό του αγώνα.



Αν καταφέρει να επιτύχει σε όλα, θα του βγάλουμε το καπέλο.



Οι ανανικοί, όμως, δεν φαίνεται να επιδεικνύουν μεγάλη υπομονή με αυτά τα πολύχρωμα και πολυεπίπεδα παιγνίδια του Προέδρου. Τους αναγνωρίζουμε συνέπεια, ειλικρίνεια και πάθος στην υποστήριξη της ανανικής φιλοσοφίας τους. Αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον αρχηγό του «Ναι».



Ο Λούης Ηγεμονίδης καταγγέλλει Ακιντζί και Αναστασιάδη για «παραπλάνηση» και «συσκότιση». Και για τον Αναστασιάδη γράφει πως «διά των πράξεων και κινήσεών του, ενθαρρύνει την κλιμάκωση του προεκλογικού για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και δημιουργεί κλίμα επαναφοράς των καταστάσεων "συναλλαγών" μικροκομματικού συμφέροντος, που επικρατούσαν από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας».



Ένας άλλος αρθρογράφος της Πλατφόρμας, ο Χρυσόστομος Περικλέους, γράφει ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, φερόμενος ωσάν να μην έχει αίσθηση των κινδύνων, από τη μια συναγωνίζεται τον Καμμένο σε μία κενή πατριωτική ρητορεία που απευθύνεται στους αφελείς και από την άλλη, σύρεται από τον Κοτζιά, σε μίαν αχρείαστη μετωπική σύγκρουση με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. των Η.Ε., κατά το πρότυπο της σύγκρουσης Τάσσου-Ντε Σότο».



Ο Κυριάκος Τζιαμπάζης, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Το ψευδοκράτος του νότου», κατηγορεί ευθέως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ι. Κασουλίδη, ότι με το να επιτρέψουν στον Ν. Κοτζιά να στείλει επιστολή στον Γ.Γ. του ΟΗΕ κατά του κ. Είντε, «υποβαθμίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε ψευδοκράτος». Κατηγορεί ευθέως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι με τη συγκατάθεσή του στον Ν. Κοτζιά, «αυτόματα υποβίβασε τον εαυτό του σε "κοινοτάρχη", όπως έλεγε ο Τάσσος Παπαδόπουλος». Αναφέρει, επίσης, ότι Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς με τη συγκατάθεση των Αναστασιάδη-Κασουλίδη, βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης με όλους όσοι δεν αποδέχονται καμία λύση στο πρόβλημα.



Αυτά και άλλα πολλά βαρύτερα γράφονται από τους ανανικούς αρθρογράφους κατά του Προέδρου Αναστασιάδη. Δείγμα της οργής και της απογοήτευσης που επικρατεί στο στρατόπεδο της ανανικής πλατφόρμας.



Κατανοητή η απογοήτευση και η οργή, αλλά ακατανόητη η αμάθεια και η άγνοιά τους για τον Νίκο Αναστασιάδη. Μεταλλάσσεται αναλόγως με το τι επιτάσσει το προεκλογικό συμφέρον. Οι πιο πάνω αρθρογράφοι και οι υπόλοιποι της ίδιας φιλοσοφίας δεν εγνώριζαν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να υφαρπάσει την ψήφο των Δηκοϊκών και να ανέλθει στην εξουσία, υπέγραψε το πιο απορριπτικό μανιφέστο στην ιστορία του Κυπριακού;



Αφού τον γνώριζαν, γιατί τον εμπιστεύθηκαν;