Στίγμα

Γιατί πολεμούν τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή.

Ένας αποχαυνωμένος λαός απαιτεί: Συνεχίστε να με κλέβετε!


- Ανώτατος άρχοντας, υπουργοί, και κάποια ΜΜΕ έχουν αποδυθεί σε μία επιχείρηση ροκανίσματος της αξιοπιστίας των δύο εναπομεινάντων αδιάφθορων θεσμών
Ύστερα από 57 έτη ζωής ενός κράτους, το οποίο έζησε μέσα στη βρομιά αναρίθμητων και μεγάλων σκανδάλων, συνεχών και μεγάλων κλοπών εις βάρος του λαού, απίστευτης και πρωτοφανούς ατιμωρησίας, ερασιτεχνικής και ανεύθυνης κακοδιαχείρισης από πλευράς κυβερνήσεων, ο λαός όφειλε να απαιτεί από τους εκάστοτε κυβερνώντες να προσφέρουν κάθε βοήθεια, στους δύο κύριους φορείς κάθαρσης, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή, ώστε να μην επιτρέπουν την κατάχρηση ενός σεντ και να οδηγούν στη δικαιοσύνη κάθε εμπλεκόμενο για να δίδει λόγο για τις πράξεις του.


Ιδιαίτερα, μετά την πρωτοφανή κατάρρευση της οικονομίας, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης από την κυβέρνηση Χριστόφια και το βάρβαρο κούρεμα καταθέσεων και την απόλυτη βύθιση της κοινωνίας στη μιζέρια και την πείνα, από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, οι πολίτες, οι κυβερνώντες, τα κόμματα, όφειλαν να θωρακίσουν με επιπρόσθετες εξουσίες τη Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία, και να προσφέρουν πάσα βοήθεια, ώστε τα σκάνδαλα, οι κλοπές και οι κακοδιαχειρίσεις να πατάσσονται και οι ένοχοι να τιμωρούνται.


Τι συνέβη, όμως; Συνέβη το απίστευτο και πρωτοφανές για ένα λαό, που πρέπει να τον διακρίνει η αξιοπρέπεια και η αποφασιστικότητα, να τερματίσει μισό και πλέον αιώνα κλοπών εις βάρος του. Παρατηρούμε το φαινόμενο ενός αδιάφορου και αποχαυνωμένου λαού, ο οποίος παρακολουθεί αδιάφορα τις επιθέσεις και τις βολές που δέχονται από υψηλά δώματα, οι κύριοι φορείς πάταξης των σκανδάλων και των λεηλασιών. Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής. Ενώ τα σκάνδαλα συνεχίζονται και οι κλοπές αυξάνονται, αντί ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής να τύχουν προστασίας από τον λαό και να τεθούν εκτός δράσης όσοι ροκανίζουν την αξιοπιστία τους και επιχειρούν να συγκαλύψουν ατασθαλίες και λεηλασίες, ο λαός παρακολουθεί αμέτοχος, αδιάφορος και αμέριμνος να τον κλέβουν και να συμπεριφέρεται ανάλογα με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.


Παρακολουθεί έναν ανώτατο άρχοντα να επιχειρεί κατάλυση των θεσμών με τις φανερές και υπόγειες παρεμβάσεις του. Παρακολουθεί έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μετατρέπει τους κατηγορούμενους σε κατήγορους και να υπονομεύει τον Γενικό Εισαγγελέα. Παρακολουθεί έναν Πρόεδρο να δίνει οδηγίες στους Υπουργούς του να παρεμβάλλουν εμπόδια στις έρευνες του Γενικού Ελεγκτή. Να τον προτρέπει φανερά "να είναι άτεγκτος" και υπογείως να τον υπονομεύει.


Παρακολουθεί Υπουργούς και Υπουργικό Συμβούλιο να λαμβάνουν παράνομες αποφάσεις, χωρίς να συμβουλεύονται τον Γενικό Εισαγγελέα, να κλείνουν τις πόρτες στον Γενικό Ελεγκτή, ώστε να μη λάβει γνώση στοιχείων που αφορούν τον έλεγχο που διεξάγει. Παρακολουθεί Υπουργούς να βρίσκονται υπό σοβαρές καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή, αλλά να παραμένουν, με πείσμα, στη θέση τους. Παρακολουθεί ΜΜΕ να υπονομεύουν συνεχώς την αξιοπιστία των δύο ανεξάρτητων θεσμών και να ζητούν συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων τους. Παρακολουθεί, ακόμη, κόμματα να συμπεριφέρονται προκλητικά και ανεύθυνα, βάλλοντας εναντίον του Γενικού Ελεγκτή επειδή οι έρευνες που διεξάγει, επηρεάζουν την αλίευση ψήφων από επαρχίες στις οποίες προσδοκούν αύξηση ποσοστών στις εκλογές.


Είμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς καταντήματος Προέδρου της Δημοκρατίας, κυβερνήσεως, υπουργών, τσάρων υπουργείων, κοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Άλλοι από αυτούς ενεργά, φανερά και υπόγεια, άλλοι με την αδιαφορία τους και άλλοι εξυπηρετούντες συμφέροντα, επιχειρούν να καταπνίξουν κάθε προσπάθεια αποκάλυψης σκανδάλων και τιμωρίας ενεχομένων. Θέλουν να συνεχιστεί το από 50ετίας και πλέον όργιο μιζών, κλοπών, ατασθαλιών, λεηλασιών του Δημοσίου, θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής. Κλέβοντες μεγαλοσχήμονες και λεηλατημένοι πολίτες "συνεισφέρουν" μεγαλοψύχως στην επιχείρηση ανακοπής της κάθαρσης και συνέχισης της διαφθοράς.


Οργίστηκαν κυβερνώντες, δήμαρχοι, κάτοικοι περιοχής και ΜΜΕ, ακόμη και ο Γιώργος Λιλλήκας, επειδή ο Γενικός Ελεγκτής, στη βάση τεκμηριωμένων στοιχείων, αποδεικνύει ότι το έργο κατασκευής αυτοκινητοδρόμου Πόλης Χρυσοχούς, με τις προδιαγραφές κατασκευής που σχεδίασε η Κυβέρνηση, δεν είναι οικονομικά βιώσιμο. Αντί να οργισθούν κατά της Κυβέρνησης για την ανευθυνότητά της, αντί να οργισθούν κατά του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος εξαγγέλλει μη βιώσιμα έργα, προς άγραν ψήφων, οργίζονται κατά του Γενικού Ελεγκτή! Οποίος φαρισαϊσμός. Θέλουν να ζήσουν για το σήμερα και το τι θα επακολουθήσει αύριο δεν τους ενδιαφέρει. Να πάρουν ψήφους σήμερα και αν αύριο το έργο στοιχίσει ο κούκος αηδόνι και κληθούν οι πολίτες να καταβάλουν το οικονομικό και άλλο κόστος, δεν τους ενδιαφέρει.


Δεν τους απασχολεί ότι και η τέως Γενική Ελεγκτής, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, είχε προβεί, πολύ πριν του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σε παρόμοια προειδοποίηση. Δεν τους ενδιαφέρει ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν εισηγείται τη μη εκτέλεση του έργου. Προτείνει άλλες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα καταστήσουν το έργο οικονομικά βιώσιμο.


Τελικά αυτό που τους ενδιαφέρει μόνο είναι αλίευση ψήφων και το ροκάνισμα της αξιοπιστίας του Γενικού Ελεγκτή. Αυτό είναι το αντικείμενο των επιθέσεών τους και αυτός είναι ο στόχος τους.


Αλλά με τέτοιο αποχαυνωμένο λαό, τέτοιους συμφεροντολόγους πολιτικούς και τέτοια ανεύθυνα ΜΜΕ, να μην έχουμε καμία αμφιβολία. Θα συνεχίσουν να μας κλέβουν μέχρι Δευτέρας Παρουσίας, και εμείς θα λέμε και ευχαριστώ που μας κλέβουν...