Οι τζάμπα μάγκες, η κυρία Χαρικλού και το εδαφιαίο επίπεδο πολιτικ

Οι τζάμπα μάγκες, η κυρία Χαρικλού και το εδαφιαίο επίπεδο πολιτικάντηδων
Όλοι αυτοί οι ξερόμαγκες του κομματικού πανηγυριού και του πολιτικού μαϊμουδισμού και σουσουδισμού δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι οι πολίτες τούς προσπερνούν και τους απαξιώνουν. Αυτοί οι ψευτόμαγκες δεν είναι πια σοβαροί μαντατοφόροι, παρά κωμικοί αναπαραγωγοί μιας ξύλινης, γελοίας γλώσσας και ξεπερασμένης πολιτικής, οι οποίες μούχλιασαν στο χρονοντούλαπο της κομματικής μιζέριας τους. Ας παραμείνουν εκεί!
Κατά τον μάστορη και το τσιράκι! Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου, ως άλλος Ν. Αναστασιάδης, είναι επιτήδειος τακτικιστής. Συχνά ενεργεί δίκην πολιτικών ρουκετών, πυροτεχνημάτων και θεατρικών εξάρσεων. Μετά τη δημοσιοποίηση του Πορίσματος για τον Συνεργατισμό, ξέσπασε μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, από τη μια, και όλης της αντιπολίτευσης, από την άλλη.


Όπως έπραξε, κατά θλιβερό και απαξιωτικό τρόπο, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας για το Πόρισμα μετά τον όλεθρο στο Μαρί, ακριβώς την ίδια αντίδραση είχαν και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Αβ. Νεοφύτου, ο Κυβ. Εκπρόσωπος και αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ για το Πόρισμα για τον Συνεργατισμό. Και πότε; Όταν ο Αβέρωφ διαβεβαίωνε, στις 29 Ιουνίου 2018: «Εκ των προτέρων ο ΔΗΣΥ δεσμεύεται να δεχτεί το πόρισμα. Εμείς, α λα καρτ αποδοχές πορισμάτων δεν κάναμε ποτέ, ούτε θα το πράξουμε».


Επειδή η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ βρίσκονται υπό συνεχή επίκριση, ο υψαύχην και υψήγορος, Αβ. Νεοφύτου, έριξε αίφνης την καπνογόνο ρουκέτα: «Να διαλυθεί η Βουλή και να μην μπαίνει σε έξοδα επιπρόσθετα ο κόσμος, να πάμε σε ευρωεκλογές και μαζί βουλευτικές. Να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να μας κρίνει και ο κόσμος. Τα άλλα, είναι για να περιπαιζόμαστε». Κοιτάξτε ποιος τολμά να μιλά για περιπαίξιμο! Ο πολιτικάντης που νομίζει ότι μπορεί να περιπαίζει όσους αρέσκονται να περιπαίζονται.


Η αντιπολίτευση δεν έκανε πίσω. Κατέβασε ακόμα περισσότερο το ανύπαρκτο επίπεδο πολιτικής τεχνοτροπίας. Ο Κοιν. Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ -που και αυτό όφειλε να αναγνωρίσει την αξία του πολιτικού σκασμού, όπως ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ- είπε, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης στη Βουλή: «Έχουμε αναντίλεκτα γεγονότα και αυταπόδεικτες ευθύνες για ένα προμελετημένο έγκλημα που έγινε. Ήταν επιτυχία που αφήκαμε την Χαρικλού που την Τραχυπέδουλα χωρίς Συνεργατισμό και χωρίς υποκατάστημα στο χωριό της;». Έλα, ντε! Και ο Γιαννής από το Κίτι, που επίσης έμεινε χωρίς Συνεργατική; Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, για να μην υστερήσει από αυτό το θλιβερό κομματικό πανηγύρι, ζήτησε και προεδρικές εκλογές.


Από την πλευρά του ΔΗΣΥ τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός παραπλάνησης των πολιτών και στροφής της προσοχής τους σε διπλές ή και τριπλές εκλογές τον ερχόμενο μήνα. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύτηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Δ. Δημητρίου -ναι, αυτός που... ξέχασε να πάει έφεδρος και δεν γνωρίζουμε, αν κλήθηκε, έστω και τώρα, να υπηρετήσει- για να επιτεθεί κατά των άλλων κομμάτων. Επικαλέστηκε την αξιοπιστία των πολιτικών -την ποια;- και προκάλεσε τα άλλα κόμματα:


«Ελάτε, λοιπόν. Πάμε σε βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Να πάρουμε νωπή λαϊκή εντολή. Οι μαγκιές έχουν ουσία όταν γίνονται στο ‘πεδίο της μάχης’, στην κάλπη. Οι μαγκιές στα μικρόφωνα και στις κάμερες είναι το ασφαλές καταφύγιο όσων φοβούνται να δώσουν τη μάχη των εκλογών, όσων το παίζουν μάγκες, αλλά αποδεικνύονται τζάμπα μάγκες». Ποιοι, λοιπόν, είναι τζάμπα μάγκες, ξερόμαγκες, ψευτόμαγκες και τα μαγκιλίκια τους εξαντλούνται σε καταστροφικές μαγκιές για τον τόπο; Ας ξεκινήσουμε από τον Ν. Αναστασιάδη: Απαξίωσε ως μάγκας το Πόρισμα για τον Συνεργατισμό, επειδή, ως άλλος Χριστόφιας, δεν του άρεσε!


Οι ξερόμαγκες της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ συνέβαλαν στη ληστεία του Χρηματιστηρίου, έκλεισαν τις Κυπριακές Αερογραμμές, την Hellas Jet, κούρεψαν τις καταθέσεις των πολιτών, τους εξαπάτησαν για τα χρεόγραφα, τις κρατικοποιήσεις, για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, για τα φανταστικά δάνεια από ξένους, για το περίγραμμα λύσης... Τις προάλλες, ο πατέρας Σάββας Σταυροβουνιώτης κατήγγειλε, και ακόμα δεν διαψεύστηκε, ότι ο Πρόεδρος επιχείρησε δωροδοκία των μοναχών Σταυροβουνίου και των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν σε λειτουργία βαριάς μονάδας ασφάλτου.


Πάμε και στον μάγκα Αβέρωφ: Δεσμεύτηκε να σεβαστεί όποιο Πόρισμα εκδοθεί για τον Συνεργατισμό. Το έφτυσε και το αναθεμάτισε με αχρειότητα! Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ε. Χαμπουλλάς, είναι ένας άλλος αναιδής μάγκας: Πέρσι δημοσίευσε στο φατσοβιβλίο μια πιατέλα με δεκάδες αμπελοπούλια. Καμία δίωξη του παράνομου. Πρόσφατα υποκίνησε τους κατοίκους Κοκκινοχωριών να σπάσουν στο ξύλο ακτιβιστές και, αν δεν τα κατάφερναν, να τον φωνάξουν να τους βοηθήσει!


Αυτή η ξερομαγκιά υπόκειται σε φυλάκιση εφτά χρόνων (άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα). Ακούσατε κάποιαν αντίδραση από τον άλλο μάγκα της κυβέρνησης, τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Ι. Νικολάου; Οι μάγκες άλλων κομμάτων δεν υστερούν σε τζάμπα μαγκιές και πρακτικές του παρελθόντος. Είναι η δεύτερη φύση τους!


Όλοι αυτοί οι ξερόμαγκες του κομματικού πανηγυριού και του πολιτικού μαϊμουδισμού και σουσουδισμού δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι οι πολίτες τούς προσπερνούν και τους απαξιώνουν. Αυτοί οι ψευτόμαγκες δεν είναι πια σοβαροί μαντατοφόροι, παρά κωμικοί αναπαραγωγοί μιας ξύλινης, γελοίας γλώσσας και ξεπερασμένης πολιτικής, οι οποίες μούχλιασαν στο χρονοντούλαπο της κομματικής μιζέριας τους. Ας παραμείνουν εκεί!