Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Κάλεσμα ανθρωπιάς για τον Βρυώνη

Η μητέρα του 28χρονου, o οποίος πάσχει από μεγαλοκεφαλία, απευθύνει έκκληση για βοήθεια ώστε να μπορέσει ο γιος της να ολοκληρώσει τη θεραπεία του στο Λονδίνο

Σε παγκύπριο κάλεσμα προχωρούν οι συγγενείς του Βρυώνη Παύλου, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για ολοκλήρωση της θεραπείας του στο Λονδίνο. Ο 28χρονος νεαρός από το Κολόσσι Λεμεσού πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που ονομάζεται μεγαλοκεφαλία και είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Βρυώνη, κα Χαρίκλεια Παύλου, στόχος είναι να μαζευτούν 20 χιλιάδες ευρώ για τη θεραπεία του. Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη, γι’ αυτό η μητέρα προχωρεί εκ νέου σε δημόσια έκκληση για βοήθεια.

Η κα Χαρίκλεια είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Έχασε τη μεγαλύτερή της κόρη, τη Γαλάτεια, σε ηλικία 23 ετών από ανεπάρκεια νεφρών. Τώρα δίνει μία νέα μάχη για να καταφέρει να κρατήσει στη ζωή τον μικρότερο γιο της, τον Βρυώνη. Όπως ανέφερε στη «Σ» η μητέρα του, ο Βρυώνης γεννήθηκε με μία σπάνια κληρονομική ασθένεια, που ονομάζεται μεγαλοκεφαλία και μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία από πολύ μικρή ηλικία. Δυστυχώς, όμως, τον τελευταίο χρόνο υποτροπίασε και χρειάστηκε η μετάβασή του στο Κέντρο Γενετικής του Λονδίνου για να υποβληθεί σε θεραπεία και σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Η μητέρα του προηγουμένως είχε τη δυνατότητα με τη βοήθεια του κράτους να παρέχει στο παιδί της τις εξετάσεις και τις θεραπείες που χρειαζόταν. Αυτή τη φορά, όμως, παλεύει μόνη και χρειάζεται τη στήριξη των συμπολιτών της. Με τη βοήθεια της παροικίας και άλλων οργανωμένων φορέων, μάζεψε τα χρήματα που χρειαζόταν για να μεταβεί ο γιος της στο Λονδίνο και να υποβληθεί σε επέμβαση. Η πρώτη επέμβαση, στο κεφάλι, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και έκτοτε ο Βρυώνης παραμένει στο Λονδίνο. Την ερχόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου 2020, θα υποβληθεί και πάλι σε επέμβαση και χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου ώστε να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα της θεραπείας του.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν τον Βρυώνη, μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με την κα Παύλου στο τηλέφωνο 97652763.

Υποστηρίξτε τη