Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ευρωβουλευτές ΑΚΕΛ: Δεν «μαύρισαν» τους Γκρίζους Λύκους γιατί δεν είναι «υπάλληλοι του Μαυρίδη»

Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου έδωσε τη δική του θέση γιατί δεν «μαύρισαν» τους Γκρίζους Λύκους στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφερόμενος σε «μαύρες λίστες» και στη διαδικασία του Κώστα Μαυρίδη. Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων όταν ασκούν κριτική.

Με επιχειρήματα βασισμένα στην διαδικασία που ακολούθησε ο Κώστας Μαυρίδης αλλά και σε ενστάσεις που είχε για τη δημιουργία «μαύρης λίστας» που θα στοχοποιούσε «προοδευτικά και κομμουνιστικά κόμματα» δικαιολόγησε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου το γεγονός πως, όπως αποκαλύφθηκε χθες, αυτός και ο συνάδελφός του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ δεν «μαύρισαν» τους Γκρίζους Λύκους στην κοινή επιστολή που συνυπέγραψαν άλλοι 33 Ευρωβουλευτές.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεωργίου έκανε λόγο για «εθνικιστικές αλχημείες». Είπε πως «με πράξεις η Αριστερά παλεύει κάθε θεριό» και εξήγησε γιατί δεν έκανε πράξη την καταδίκη του «θεριού» των Γκρίζων Λύκων τη στιγμή που αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Μετά την Γαλλία, την Τετάρτη η γερμανική βουλή ενέκρινε πρόταση ψηφίσματος τεσσάρων κομμάτων (μεταξύ αυτών οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι) για απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων και σήμερα ανακοινώθηκε πως και η Ολλανδία προσανατολίζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Αντιφασισμός και «υπάλληλοι του Μαυρίδη»

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο», ο κ. Γεωργίου δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως είναι κωμικοτραγικό «κάποιοι άλλοι κύκλοι» να ζητούν από το ΑΚΕΛ διαπιστευτήρια αντιφασισμού. «Εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά και ποιοι είναι οι Γκρίζοι Λύκοι και τα εγκλήματα που έκαναν και τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν και ενάντια στον Κιζίλγιουρεκ αλλά και ενάντια στο ΑΚΕΛ κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Τότε κάποιοι σώπαιναν. Ξέρουμε ότι τα έβαλαν και με τον Ακιντζί αλλά και με κάθε δημοκράτη απέναντι, τις δολοφονικές τους ενέργειες, τον ακραίο σωβινιστικό τους λόγο. Ξέρουμε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι στην Τουρκία είναι εκείνοι που πολεμούν τα αδελφά μας κόμματα, τους προοδευτικούς ανθρώπους, το κομμουνιστικό κόμμα της Τουρκίας, τους Κούρδους, κάθε δημοκράτη άνθρωπο. Ξέρουμε τι ρόλο διαδραματίζουν μέσα από τη συμμετοχή τους μέσα στην αυταρχική κυβέρνηση του Ερντογάν με τον Μπαχτσελί.»

Παρά τις πιο πάνω διαπιστώσεις, ο κ. Γεωργίου εξήγησε τους λόγους που δεν στήριξαν την πρωτοβουλία.

«Απ' εκεί και πέρα. Εμείς δεν είμαστε υπάλληλοι του κυρίου Μαυρίδη. Εμείς περιμέναμε να γίνει από τον κ. Μαυρίδη εκείνο που γίνεται πάντοτε με τους υπόλοιπους συναδέλφους όπου έχουμε μια άψογη συνεργασία όταν κουβεντιάζουμε ζητήματα τέτοιου χαρακτήρα, εθνικά θέματα, είτε είναι η Αμμόχωστος, το Κυπριακό, η Ανατολική Μεσόγειος, οι αγνοούμενοί μας κλπ. Δεν έγινε αυτό το πράγμα. Εστάληκε ένα e-mail για το οποίο δεν ρωτηθήκαμε ουσιαστικά, ήταν πάρ'το ή άφησ'το. Δεν ήρθε σε καμία επικοινωνία μαζί μας ο Κώστας ο Μαυρίδης. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαγορευτούν προφανώς οι Γκρίζοι Λύκοι.»

Διαδικασία και η ένσταση για τις «μαύρες λίστες»

Στο ερώτημα «γιατί δεν το υπογράψατε;» ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ είπε πως διαφώνησε με τη διαδικασία που ακολούθησε ο Κώστας Μαυρίδης για την προώθηση του ψηφίσματος. Επίσης, ένας άλλος λόγος που δεν στήριξαν την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων ήταν... για να προστατευθούν αυτοί που τους πολεμούν. Όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Διότι δεν ερωτηθήκαμε από τον ίδιο. Ήταν ένα στεγνό e-mail το οποίο απευθύνθηκε σε εμάς. Υπήρχαν διατυπώσεις για τις οποίες είχαμε ενστάσεις. Για παράδειγμα, σας λέω μια. Όχι επί της ουσίας, επί των διατυπώσεων. Η απαγόρευση είναι ένα. Να απαγορευτούν και να εξαφανιστούν από προσώπου γης και οι Γκρίζοι Λύκοι και ο κάθε λύκος ο φασιστικός. Όμως. Έχουμε μια ένσταση για το εξής, αυτό με τις μαύρες λίστες. Ξέρετε, εμείς δεν θέλουμε να εκχωρήσουμε σε καμιά ΕΕ το δικαίωμα να κατατάσσει σε μαύρες λίστες, γιατί σε αυτές τις μαύρες λίστες έχει κατατάξει και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και προοδευτικές οργανώσεις και κόμματα, είτε κομμουνιστικά είναι είτε άλλα προοδευτικά κόμματα. Και για σκεφτείτε λίγο, στην ίδια λίστα με τους Γκρίζους Λύκους, δίπλα-δίπλα, να παρελαύνουν και εκείνοι που πολεμούν τους Γκρίζους Λύκους στην Τουρκία ή τον Ερντογάν. Εμείς θέλαμε να υπάρξει μια διαβούλευση, να μας δοθεί η δυνατότητα να συνδιαμορφώσουμε το κείμενο αλλά είναι ντροπή για αυτούς οι οποίοι αμφιβάλλουν και αμφισβητούν την απέχθειά μας απέναντι στους Γκρίζους Λύκους και τη διαχρονική αντιρατσιστική, αντιφασιστική στάση την οποία διατηρούμε. Λυπούμαι πάρα πολύ.»

Οι άλλοι Ευρωπαίοι Αριστεροί

Στην υπόδειξη πως άλλοι συναδέλφοι τους στην Ευρωβουλή, προερχόμενοι μάλιστα από άλλα κόμματα της Αριστεράς συνυπέγραψαν την επιστολή, ο κ. Γεωργίου ανέφερε:

«Δεν με απασχολεί τι έκαμαν οι άλλοι. Οι άλλοι συνάδελφοι μπορεί να μην το είδαν, να μην το έψαξαν όσο έπρεπε. Εγώ είμαι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην GUE και ανέμενα ότι ο συνάδελφος θα επιζητούσε και την βοήθειά μου να υπογράψει όλη η GUE, και οι 40 Ευρωβουλευτές μας, για να βγάζαμε κάτι καλύτερο στη βάση μιας συνεννόησης και μιας συνδιαμόρφωσης ακόμα και του λεκτικού. Έχουν σημασία και οι τελευταίες συλλαβές. Γιατί την ουσία καμία απολύτως διαφωνία για το ρόλο που διαδραματίζουν οι Γκρίζοι Λύκοι, δεν δέχομαι μαθήματα από κανένα, είμαι κάθετος, είμαι κάθετος, δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού ή αντιφασισμού από κανένα. Τελεία.»

Ανάληψη πρωτοβουλίας ΑΚΕΛ για Γκρίζους Λύκους;

Στην ερώτηση αν θα αναληφθεί πρωτοβουλία από πλευράς ΑΚΕΛ κατά των Γκρίζων Λύκων, ο κ. Γεωργίου μίλησε για την επιστολή που απέστειλε με τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι «και εκαταδίκασα τους Γκρίζους Λύκους και τον ερώτησα τι θα κάμεις με τον Ερσίν Τατάρ, τον Ερντογάν και τους Γκρίζους Λύκους που κονιορτοποιούν και υποσκάπτουν τον Σενέρ Ελτζίλ αλλά και την KTOS, την συνδικαλιστική τους οργάνωση, και πήρα απάντηση. Μα τι μου λέτε; Μα έχω σταματήσει ποτέ μου να κάνω ποτέ μου αυτά τα πράγματα εγώ ή το κόμμα μου;»

Πάντως, αναφορά στην επιστολή στην οποία μίλησε ο κ. Γεωργίου υπάρχει αναρτημένη στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ με τίτλο «AKEL C.C. Press Office, 6th November 2020, Nicosia». Η ανάρτηση αναφέρει πως οι δύο Ευρωβουλευτές έθεσαν στον Πρόεδρο της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις απειλές κατά του Σενέρ Ελτζίλ με ονομαστική αναφορά την τουρκική κυβέρνηση και τον Ερσίν Τατάρ. Κατηγόρησαν επίσης την «πολιτική παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά ζητήματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ψηφοφορίας για εκλογή Τουρκοκύπριου ηγέτη». Η επιστολή μιλά για τις απειλές του Ομερ Τσελίκ, εκπροσώπου του AKP, πως θα πρέπει να ληφθούν «πολιτικά και νομικά μέτρα» κατά του Ελτζίλ και της KTOS.

akel.JPG

Ωστόσο, σε κανένα σημείο του δημοσιεύματος δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στους Γκρίζους Λύκους.

Ερωτώμενος ο κ. Γεωργίου αν θα πρέπει να γίνει κάτι καθολικό και για τους Γκρίζους Λύκους και για τον φασισμό στην ΕΕ, είπε: «Γι' αυτό σας λέω με πολλή αγάπη και πολλή συμπάθεια, αυτό ανέμενα να γίνει από τον συνάδελφο. Μοναχικές κινήσεις οι οποίες ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται... Άντε τώρα, να μην αρχίσω να λέω λαϊκισμούς ή ψηφοθηρίες ή άλλα πράγματα. Εγώ ανέμενα ότι ο συνάδελφος, όπως κάνουν και είναι προς τιμήν τους, και θέλω να το τονίσω, όλοι οι άλλοι συνάδελφοι. Όταν μιλάμε για τέτοια ζητήματα απευθυνόμαστε με e-mail, κάνουμε τηλεφωνική επικοινωνία, συναντιόμαστε στα γραφεία μας.»

Συμφώνησε πως οι Γκρίζοι Λύκοι είναι πρόβλημα για την Ευρώπη, ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε πως εκτός από αυτούς είναι και αυτό «των ακραίων, των απεχθέστατων, των βάρβαρων ενεργειών στις οποίες προβαίνουν οι διάφοροι ισλαμιστές, ενέργειες οι οποίες είναι βάρβαρες, μόνο αυτό θα πω.»

Πιεζόμενος να απαντήσει για το αν θα πρέπει να γίνει κάτι καθολικό, ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «έγινε μια θεμελιακού χαρακτήρα ενέργεια, ευτυχώς, από την ελληνική δικαιοσύνη αναφορικά με την Χρυσή Αυγή και θεωρώ ότι αυτό το πράγμα μπορεί να λειτουργήσει ως οδοδείκτης για την υπόλοιπη Ευρώπη αναφορικά με την ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, είτε γκρίζοι είναι είτε μπλε είναι οι λύκοι, είτε όποιο χρώμα και να έχουν».

Στοχοποίηση δημοσιογράφων

Πάντως, όπως συμβαίνει έντονα τον τελευταίο καιρό, η δημοσιογραφική έρευνα γύρω από τις πράξεις του ΑΚΕΛ ή άλλων οργανώσεων της αριστεράς και της άκρας αριστεράς αντιμετωπίζεται με ύβρεις και αισχρούς και ανοίκειους χαρακτηρισμούς και υποβάλλεται πως δήθεν εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα, πιθανόν με σκοπό την αποθάρρυνση των δημοσιογράφων από του να ασκήσουν το λειτούργημά τους, την στοχοποίησή τους και την άσκηση πνευματικής τρομοκρατίας.

Στην κοινή δήλωση των δύο Ευρωβουλευτών (που παρατίθεται αυτούσια πιο κάτω), χαρακτηρίζεται η έρευνα ως «γκεμπελισμός» και λοιδωρούνται οι ασκούντες κριτική ως «πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι της ακροδεξιάς».

Το ίδιο συνέβη και σήμερα όταν η κομματική «Χαραυγή» συνέδεσε το «SigmaLive» με κομματικό σχηματισμό και υπέβαλε πώς τάχα «δημιουργούν έδαφος για ρατσισμό και ξενοφοβία». Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως «συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Λαϊκού Κινήματος από τα αστικά ΜΜΕ» πράγμα που αποτελεί πελώριο ψεύδος αφού οι απόψεις τους φιλοξενούνται τακτικά, τουλάχιστον όσον αφορά το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Μόλις χθες, το «SigmaLive» δημοσίευσε άρθρο του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ με τίτλο «πικ-νικ στο χώρο των φαντασμάτων» και που δεν ήταν φυσικά το πρώτο όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε.

Ο λόγος για τις πιο πάνω επαίσχυντες κατηγορίες ήταν η δημοσιοποίηση των χρημάτων που «τσίμπησε» η ΙΝΕΚ-ΠΕΟ από την ΕΕ και το κράτος για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες.

Πάντως, είναι τουλάχιστον αντιφατικό να βρίσκουν πως δημιουργείται «έδαφος για ρατσισμό και ξενοφοβία» από μια απλή είδηση ωστόσο όταν έρχεται η ώρα της καταδίκης μιας φασιστικής, εγκληματικής οργάνωσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μιας οργάνωσης που όντως λιντσάρισε και δολοφόνησε με ρατσιστικά κριτήρια Κύπριους πολίτες, να υπάρχει υπεκφυγή και επίκληση διαδικαστικών και μικροπολιτικών δικαιολογιών.

Δήλωση Κώστα Μαυρίδη

Το Γραφείο Τύπου του Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη εξέδωσε ανακοίνωση για την κοινή επιστολή Ευρωπαίων Ευρωβουλευτών για παναευρωπαϊκή απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων:

«Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» στην Γαλλία και τις αυξανόμενες πιέσεις για απαγόρευση τους σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανέλαβα πρωτοβουλία για αποστολή κοινής επιστολής των Ευρωβουλευτών προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Josep Borrell, με αίτημα παρόμοια απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και κατ` επέκταση από τα κράτη-μέλη, της τουρκικής εξτρεμιστικής και εγκληματικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» και οποιωνδήποτε εξαρτώμενων της οργανώσεων.

Την επιστολή συνυπέγραψαν 33 Ευρωβουλευτές από 6 διαφορετικές πολιτικές ομάδες (ΕΛΚ-EPP, Σ&Δ-S&D, Αν. Ευρ.-RE, Πράσινοι-Greens, Συντηρητικοί-ECR, Αριστερά-GUE/NGL), προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες (όπως Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο κ.ά.) και με σημαντικά αξιώματα, περιλαμβανομένων Προέδρων και Αντιπροέδρων Επιτροπών, Αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και των Πολιτικών Ομάδων κ.ά.

Στην κοινή μας επιστολή, οι Ευρωβουλευτές αναφερόμαστε στην μακροχρόνια δράση των «Γκρίζων Λύκων» ως τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης που υποκινεί κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και μίσους και συμμετέχει σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες εντός και εκτός Τουρκίας και με δράση σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ. Γι’ αυτό και καλούμε τον Ύπατο Εκπρόσωπο να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε όλα τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν άμεσα στην απαγόρευσή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επειδή τέτοιες οργανώσεις στρέφονται ενάντια στις ευρωπαϊκές μας αρχές και αξίες».

Δήλωση Ευρωβουλευτών ΑΚΕΛ στο Facebook

Λίγες ώρες μετά την συζήτηση στο «Ράδιο Πρώτο», ο κ. Γιώργος Γεωργίου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια «Δήλωση Ευρωβουλευτών ΑΚΕΛ».

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση:

«Εθνικιστικές αλχημείες...

Απέναντι και στους ΄΄Γκρίζους Λύκους΄΄ και στα γκρίζα δημοσιεύματα

Με πράξεις η Αριστερά παλεύει κάθε θεριό

Είναι στα όρια του κωμικοτραγικού να ζητούν, με γκεμπελισμούς, αντιφασιστικά διαπιστευτήρια από το ΑΚΕΛ και τους Ευρωβουλευτές του, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι της ακροδεξιάς. Ή να μας παραδίδουν μαθήματα για το ποιόν της φασιστικής τουρκικής οργάνωσης ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄. Γνωρίζουμε καλά τα έργα και τις ημέρες τους στον τόπο μας από τη δεκαετία του ΄60 ως τις μέρες μας. Είναι αυτοί και ο δορυφόρος τους της ΤΜΤ, αλλά και ο Ερσίν Τατάρ, που εξαπέλυσαν λυσσαλέες επιθέσεις σοβινιστικού μίσους σε βάρος του ΑΚΕΛ και του Νιαζί Κιζιργιουλέκ κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Τότε ήταν καλοί οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄. Τότε σωπαίνατε, σας βόλευε.

Το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά το φασιστικό χαρακτήρα και δράση των «Γκρίζων Λύκων» αφού οι πρώτοι που βρίσκονται στο στόχαστρό τους στην Τουρκία είναι οι σύντροφοι μας. Oι προοδευτικές δυνάμεις, τα αδελφά μας κόμματα –το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP)- το κουρδικό κίνημα, οι φωνές που αντιμάχονται τον τουρκικό σοβινισμό. Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, αυτοί που στην κατεχόμενη Κύπρο γίνονται στόχος επιθέσεων από αυτούς τους κύκλους είναι οι δυνάμεις της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, οι φωνές που παλεύουν για την ομοσπονδιακή επανένωση της Κύπρου και την ειρήνη, συμπεριλαμβανομένου του τέως Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Και ο τουρκοκύπριος συνδικαλιστής Σενέρ Ελτζίλ και η Συντεχνία Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, που δέχονται επιθέσεις και απειλές από ακροδεξιούς/εθνικιστικούς κύκλους στα κατεχόμενα και την Τουρκία, κάτι που καταγγείλαμε στις 06/11/20 στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και σ΄αυτή την περίπτωση ήταν, για σας, καλοί οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄, αφού πάλι σας βόλευε. Μιλούμε για σας, όσους στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, συχνότατα, επιλέγετε τους ίδιους στόχους με αυτούς που επιλέγουν οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄. Είναι νωπή η μνήμη όταν, πανηγυρίζοντας για τη νίκη του Τατάρ, οι ΄΄Γκρίζοι Λύκοι΄΄ ευχαριστούσαν δημόσια τους ΄΄φίλους΄΄ τους στην ελληνοκυπριακή κοινότητα για τη βοήθεια που πρόσφεραν, με τις ενέργειές τους, στην εκλογή του.

Το θέμα προέκυψε όταν ο ευρωβουλευτής κ. Μαυρίδης απέστειλε επιστολή σε όλους τους ευρωβουλευτές, ζητώντας να συνυπογράψουν το κείμενο που συνέταξε, χωρίς να διευκρινίζει αν επιδέχεται εισηγήσεις επί του κειμένου που συνοδεύει το αίτημα. Η ενέργεια του κ. Μαυρίδη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια τακτική και των 6 ευρωβουλευτών από όλα τα κόμματα για κοινή στάση, ανέκαθεν, σε θέματα που αφορούν την προώθηση των θέσεων της Κύπρου, το Κυπριακό, την Αμμόχωστο, τη ΔΕΑ, την Τουρκία, τα Ευρωτουρκικά στο ΕΚ.

Σαφώς και προσυπογράφουμε το περιεχόμενο του κειμένου παρόλο που η θέση μας ως ΑΚΕΛ έχει διαχρονικά αναδείξει την στρεβλή αντίληψη της ΕΕ για τους καταλόγους με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεδομένου ότι η ΕΕ (όπως και το ΝΑΤΟ) σε αυτές συμπεριλαμβάνει εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και προοδευτικές ριζοσπαστικές οργανώσεις, που αντιμάχονται, ανάμεσα στα άλλα, και τον αυταρχισμό του καταπιεστικού τουρκικού κράτους.

Παρόλα αυτά αντί ο κ Μαυρίδης να αναμένει την απάντηση του ΑΚΕΛ με τις πιο πάνω προσθήκες στο κείμενο, έσπευσε να δημοσιοποιήσει την επιστολή, πριν παραλάβει σχόλια και απάντηση από μας, θεωρώντας ότι έτσι θα έχει την ευκαιρία να λαϊκίσει, με τη βοήθεια ορισμένων πρόθυμων ΜΜΕ ενάντια στο ΑΚΕΛ.

Πέραν όμως από το λαϊκισμό, η ενέργεια του κ Μαυρίδη έδωσε την ευκαιρία σε γνωστούς εθνικιστικούς δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους να επιδοθούν σε μια βρώμικη προπαγάνδα κατά του ΑΚΕΛ και των Ευρωβουλευτών του για προσπάθεια συγκάλυψης, τάχα, των ΄΄Γκρίζων Λύκων΄΄.

Απαντούμε, λοιπόν, ότι εμείς το φασισμό, είτε γκρίζο είτε μαύρο είτε γαλάζιο, δεν τον πολεμούμε μόνο με δηλώσεις και κείμενα αλλά με τις πράξεις και τη δράση μας.

Όχι σήμερα, αλλά από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας. Εμείς την αντιφασιστική δράση την υπογράψαμε με αίμα. Μαθήματα από αυτούς που έφεραν του ΄΄Γκρίζους Λύκους΄΄ στην Κύπρο δεν δέχεται ούτε το ΑΚΕΛ ούτε και οι ευρωβουλευτές του.»

Υποστηρίξτε τη