Αναλύσεις

Στη δημοσιότητα η «Λίστα Γιωρκάτζη»: 4500 ονόματα Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων

Η «Λίστα Γιωρκάτζη» περιλαμβάνει περιπτώσεις ΠΕΠ με μεγάλα υπόλοιπα στα δάνειά τους που δεν εξυπηρετούνται, δάνεια με μηδαμινά υπόλοιπα αλλά και εταιρείες που σχετίζονται με ΠΕΠ που το 2019 είχαν υπόλοιπα εκατομμυρίων και μηδενικές εξασφαλίσεις.

Η περιβόητη λίστα Γιωρκάτζη από το 2019 και την ετοιμασία της από την τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, κατόπιν της χθεσινής απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Η λίστα περιλαμβάνει πέραν των 4.500 ονομάτων που χαρακτηρίζονται ως Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, βάσει των στοιχείων που είχαν προσκομίσει το 2019 οι κυπριακές τράπεζες προς την Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει το «Economy Today», λόγω του μεγάλου όγκου, των μη επικαιροποιημένων στοιχείων, των άγνωστων ονομάτων και των συνωνυμιών αναμένται ενδελεχής μελέτη της ώστε να διαφανεί η προνομιακή μεταχείριση που είχαν από τις τράπεζες Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα.

Η Λίστα περιλαμβάνει περιπτώσεις ΠΕΠ με μεγάλα υπόλοιπα στα δάνειά τους που δεν εξυπηρετούνται, δάνεια με μηδαμινά υπόλοιπα αλλά και εταιρείες που σχετίζονται με ΠΕΠ που το 2019 είχαν υπόλοιπα εκατομμυρίων και μηδενικές εξασφαλίσεις.

Σημειώνεται ότι η Λίστα εμπεριέχεται μέσα στα πρακτικά της χθεσινής Ολομέλειας της Βουλής.

Κατεβάστε την «Λίστα Γιωρκάτζιη» πατώντας εδώ.