Συνεντεύξεις

Ξεσκεπάσματα #001: «Αυταρχική η κυβέρνηση Αναστασιάδη» - Χρίστος Χριστοφίδης

Ο Χρίστος Χριστόφιδης, υποψήφιος του ΑΚΕΛ, κάνει ποδαρικό στα «Ξεσκεπάσματα», το νέο podcast της «Σημερινής». Χαλαρή και ειλικρινής συζήτηση με τον Λάμπρο Καούλλα για τα αποτελέσματα της Πενταμερούς στο Κυπριακό αλλά και για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με το «κουρπάτζι» της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Η πρώτη εκπομπή «Ξεσκεπάσματα», το «πειραματικό» νέο podcast της «Σημερινής Online», εν όψει και των βουλευτικών εκλογών του 2021.

Πρώτος προσκεκλημένος: Χρίστος Χριστοφίδης, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, ΑΚΕΛ.

// Από την κατεχόμενη Μόρφου στον συνοικισμό «Στρόβολος ΙΙ»

>> Οι πολιτικές αναζητήσεις και πως οδηγήθηκε στην ΕΔΟΝ

// Πενταμερής: «Οι Εγγλέζοι υπέβαλαν ένα πακέτο ιδεών απαράδεκτο. Περιλαμβάνουν πολλά συνομοσπονδιακά στοιχεία, δύο κρατών»

>> Η θητεία του δίπλα από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ως Διευθυντής του Γραφείου του

// Συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ: «Έγιναν τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το πράγμα στάλωσε στην πορεία, όταν ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις της Τουρκίας.»

>> Κορωνοϊός - θα πεθάνουμε όλοι;

// «Δεν είμαστε μια κοινωνία που θα κρατεί κάποιος το μαστίγιο, θα βγάζει διατάγματα και οι υπόλοιποι θα εκτελούν.»

>> «Η κόρη μου δεν μπορούσε να βρεθεί με τις φίλες της στο πάρκο διότι επιτρέπονταν δύο άτομα. Και την ίδια στιγμή που πήγαιναν για να βρεθούν; Εκεί που επιτρέπετουν: Στα malls! Είχε λογική αυτό το μέτρο;»

// Για coronapass: «Δικτατορική προσέγγιση που φέρνει και το αντίθετο αποτέλεσμα»

>> Η έμμεση πίεση για εμβολιασμό: «Δεν μπορεί να έρχεται ένας άνθρωπος και να λέει "εγώ για πολλούς λόγους έχω τους ενδοιασμούς μου" και η απάντηση να είναι ότι "είσαι περίπου τρελλός". Αυτές οι προσεγγίσεις φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.»

// «Δεν είναι με το κουρπάτζι που θα πείσεις τον άλλο να πάει να εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση εκπέμπει ένα αυταρχισμό, ένα ετσιθελισμό.»

>> «Αν θα πάμε σε μια προσέγγιση που αυτές οι παγκόσμιες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες θα ελέγχουν τις ζωές μας και θα ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και θα ελέγχουν τις πολιτικές αποφάσεις, ζήτω που καήκαμε!»

// Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ελευθερία του λόγου

>> «Είναι ένα πράγμα να σε αγγίζει η διαφθορά, διότι δυστυχώς ως κοινωνικό φαινόμενο έχει αγγίξει όλους τους πολιτικούς χώρους, και είναι άλλο πράμα να γεννάς τη διαφθορά.»

// Οι πανηγυρισμοί της Ομόνοιας και τα επιδημιολογικά δεδομένα