Συνεντεύξεις

Ξεσκεπάσματα #005: «Οι Άγιοι έγραψαν το τι θα συμβεί» - Γιάννος Γου

Μια διαφορετική κουβέντα έγινε στα «Ξεσκεπάσματα #006» με τον Γιάννο Γου, υποψήφιο βουλευτή της Πνοής Λαού στη Λευκωσία. Συζήτηση για τη «νέα εποχή», τη «νέα παγκόσμια τάξη», τον κορωνοϊό, το "Great Reset", τα εμβόλια και τον έλεγχο του πληθυσμού. Ο Γιάννος Γου, που είναι κατά κάποιον τρόπο ο «πατριάρχης του κυπριακού ραπ», έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό ως μισός Έλληνας της Κύπρου και μισός Κινέζος. Πως μεγάλωσε ως «αντίθεος» και οι αναζητήσεις που τον οδήγησαν σε βουδιστικά μοναστήρια στην Κίνα και το Άγιο Όρος. Πανελληνίως πρωτοπόρος του «ορθόδοξου ραπ», συνεργάστηκε με μεγάλες μορφές του ελληνικού χιπ-χοπ.

Η πέμπτη εκπομπή «Ξεσκεπάσματα», το «πειραματικό» νέο podcast της «Σημερινής Online», εν όψει και των βουλευτικών εκλογών του 2021.

Πέμπτος προσκεκλημένος: Γιάννος Γου, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, Πνοή Λαού.

>> Η 30χρονη πορεία στη μουσική ως αντίδραση στην αδικία και στην διαφθορά και πως έφθασε στην Πνοή Λαού

// Τι σημαίνει το «Πίστη - Πατρίδα - Οικογένεια» της Πνοής Λαού και πώς διαφέρει από άλλα εξωκοινοβουλευτικά κινήματα

>> «Βλέπω πολύ κόσμο που δεν ασχολείται με την πνευματική ζωή να μου λέει "ξέρεις δεν πιστεύω, δεν ακολουθώ αυτά που πιστεύετε εσείς αλλά νιώθω ότι κάτι πολύ δαιμονικό συμβαίνει στις μέρες μας"»

// Τι είναι η «νέα παγκόσμια τάξη» και η «νέα εποχή» και οι «θέσεις-κλειδιά» για έλεγχο του κόσμου

>> Παίρνουν διαταγές από ξένα κέντρα οι πολιτικοί;

// «Όταν μιλούσαμε για τσιπάκια και χαράγματα στους ανθρώπους ήταν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τώρα πλέον κάθε εταιρεία βγάζει και κάτι που θέλει να βάλει στους υπαλλήλους της.»

>> «Πλέον βλέπω ότι αυτός που ονομάζεται συνωμοσιολόγος είναι απλώς ένας άνθρωπος που ένωσε αρκετές τελείες και βλέπει τι γίνεται και που πάμε και ο άλλος που δεν βλέπει τον κράζει.»

// «Υπάρχουν τρελλοί συνωμοσιολόγοι οι οποιοι λεν παράλογα πράματα. Εμείς πάμε βάση των πληροφοριών.»

>> Πώς θα διαχειριζόταν εναλλακτικά την έλευση του κορωνοϊού στην Κυπρο

// Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το "Great Reset" και οι καλές και οι κακές προθέσεις

>> Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και τα δυστοπικά σενάρια που βλέπαμε σε ταινίες και βιντεοπαιχνίδια

// Η θέση της Εκκλησίας για το εμβόλιο και ποιοι Άγιοι της Ορθοδοξίας προφήτευσαν την έλευση της ασθένειας και το εμβόλιο πριν δεκαετίες

>> Πως το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνα ανάγκασε τον πατέρα του να γίνει πρόσφυγας και πώς κατέληξε στην Κύπρο πριν από την εισβολή.

// Η πρώτη επαφή με το χιπ-χοπ, το «ορθόδοξο ραπ» και οι σχέσεις με μεγάλους ράππερς της Ελλάδας, όπως τον Αρτέμη των TXC και τον Δημήτρη Μεντζέλο των Ημισκουμπρίων

>> «Ήμουν πολύ ενάντια στην Ορθοδοξία. Πολύ ενάντιον. Ήμουν ακριβώς αντίθεος.»

// Οι περιπλανήσεις και ο εσωτερικός πόλεμος μεταξύ λογικής και συναισθημάτων και πως έφτασε στον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία

>> Η ταυτότητα ως Έλληνας και ως Κινέζος. Η μητέρα του πρόσφυγας από το Παλαίκυθρο και ο πατέρας του πρόσφυγας από την Κίνα.

// Η θέση της Πνοής Λαού για το Κυπριακό και η ηττοπάθεια και η προοπτική του «ένας άνθρωπος, μια ψήφος»

>> Η θητεία του στην Εθνική Φρουρά και η σημασία της Άμυνας