Ανθρώπινες Ιστορίες

Parimatch Foundation: Δωρεά παιχνιδιών για τα παιδιά από την Ουκρανία

Τα παιχνίδια διανέμονται στα παιδιά μέσω του δικτύου υποστήριξης CY4UA και του Hope for Children, όπου το Parimatch Foundation παρέδωσε τη δωρεά

Όπως ανακοινώθηκε από τα μέσα Μαρτίου, το Parimatch Foundation, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία συλλογής παιχνιδιών σε όλη την Κύπρο με σκοπό να δοθούν στα παιδιά που φτάνουν στην Κύπρο από Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Η συλλογή παιχνιδιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού η συμβολή τόσο του κόσμου της εταιρείας όσο και του κοινού ήταν συγκινητική. Με αυτή την πρωτοβουλία συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός παιχνιδιών που ήδη διανέμονται σε παιδιά που έφτασαν Κύπρο λόγω του πολέμου.

Τα παιχνίδια διανέμονται στα παιδιά μέσω του δικτύου υποστήριξης CY4UA και του Hope for Children, όπου το Parimatch Foundation παρέδωσε τη δωρεά.

Το Parimatch Foundation είναι ένα διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από την Parimatch το 2019 για να υποστηρίξει βιώσιμες, μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες και έργα στις κοινότητες που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Οι δράσεις του ιδρύματος αποτελούν μέρος της εφαρμογής της στρατηγικής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Parimatch Tech. Εν καιρώ ειρήνης, το ίδρυμα ήταν ενεργό με διάφορες δράσεις, που είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία της κοινωνίας, παρέχοντας στα παιδιά ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή, εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας και να στηρίξουμε τα παιδιά τόσο στην Ουκρανία όσο και στις άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται ο οργανισμός.

Ο οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center είναι ένας Διεθνής, Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2008 και υλοποιεί πολυεπίπεδα ανθρωπιστικά προγράμματα που αφορούν στην προώθηση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας ενάντια στα παιδιά καθώς και στην ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη. Εστιάζει και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν έρευνα, εκπαίδευση επαγγελματιών και αλλαγή πολιτικών που αφορούν στα δικαιώματα των παιδιών.

Το δίκτυο υποστήριξης CY4UA είναι ένα διεθνές γκρουπ εθελοντών που διαμένουν στην Κύπρο με ένα κοινό σκοπό – να βοηθήσουν όλους όσους έχουν πληγεί από την πρόσφατη εισβολή της Ουκρανίας από την Ρωσία.