Αναλύσεις

Ανήλικοι διακινητές παράτυπων μεταναστών - Επιχείρηση «σκούπα» από την Αστυνομία (Βίντεο)

12 πρόσωπα συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή και απασχόληση

Το μεταναστευτικό πρόβλημα φέρνει μαζί του και άλλα προβλήματα που συνδέονται με άνοδο της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από ανήλικους.

Ενώ, σε μίαν αλλη εξέλιξη, η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση σκούπα σε τρία υποστατικά στη Λεμεσό για παράνομη παραμονή και απασχόλησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει κοινό βηματισμό για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Και αφού η Ενωμένη Ευρώπη αδυνατεί να βρει την λύση, τα κυρίαρχα κράτη καλούνται να βρουν τις απαντήσεις για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας ανηλίκων σε τομείς που συνδέονται με το μεταναστευτικό.

Τις τελευταίες εβδομάδες εντοπίστηκαν περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων σε υποθέσεις εμπορίου ναρκωτικών και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Αδικήματα της παράνομης παραμονής και απασχόλησης

Συγκεκριμένα στη Λεμεσό, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν επιχείρησης σε τρία συνολικά υποστατικά από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Γραφείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Έντεκα εκ των δώδεκα προσώπων, εντοπίστηκαν να εργάζονται σε δύο διαφορετικούς χώρους εστίασης και ένα χώρο ετοιμασίας φαγητού και συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης και παραμονής.  Επίσης ακόμη ένα πρόσωπο συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης παραμονής.

Εκδόθηκε επίσης ειδοποίηση για εξώδικη ρύθμιση για αδήλωτη εργασία σε τρεις εργοδότες, στους οποίους θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα: