Αναλύσεις

Συναγερμός στη Νομική Υπηρεσία από την βομβιστική επίθεση στην οικία Δημόσιας Κατήγορου (Βίντεο)

Ο Γενικός Εισαγγελέας επιβεβαίωσε σήμερα πληροφορίες πως λαμβάνονται μέτρα για την προστασία άλλων δύο δημόσιων κατήγορων στην Πάφο, ενώ έδωσε οδηγίες στον Αρχηγό της Αστυνομίας για να επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα σε παγκύπρια βάση για όλους τους νομικούς λειτουργούς που έχει δεχθεί απειλές.

Μεγάλες διαστάσεις εντός της Νομικής Υπηρεσίας, σε οριζόντιο μάλιστα επίπεδο, φαίνεται να προσλαμβάνει το περιστατικό τοποθέτησης βόμβας σε οικία Δημόσιας Κατήγορου στην Πάφο.

Την ώρα που οι έρευνες από τους ανακριτές του Αρχηγείου και του ΤΑΕ Πάφου βρίσκονται σε εξέλιξη αξιολογώντας πληροφορίες, αλλά και μελετώντας καρέ καρέ τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, σε μια προσπάθεια να συλλεγούν στοιχεία και τεκμήρια που πιθανόν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών φαίνεται πως τα μέτρα προστασίας των μελών της Νομικής Υπηρεσίας από την Αστυνομία, με αφορμή το συμβάν αυτό, επεκτείνονται.    

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κληθείς να επιβεβαιώσει αν ένεκα του περιστατικού αυτού και κρίθηκε σκόπιμο να υπάρχουν αυξημένα μέτρα προστασίας και για άλλους δύο Δημόσιους Κατήγορους στην Πάφο αρκέστηκε να αναφέρει πως "η Αστυνομία, ως το καθ' ύλην αρμόδιο όργανο και αξιολογώντας τα δεδομένα έχει λάβει κάποια μέτρα τα οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να επεκταθούν και σε άλλες πόλεις αλλά και σε κτιριακές εγκαταστάσεις"   

Συγκλονισμός επικρατεί στην Νομική Υπηρεσία σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, μετά την βομβιστική επίθεση σε βάρος οικίας Δημόσιας Κατήγορου στην Πάφο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας κάλεσε και σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Αστυνομία να κάνουν όλα όσα χρειάζονται για να συλληφθούν οι δράστες χαρακτηρίζοντας την βομβιστική ενέργεια ως άνανδρη πράξη.    

Η Αστυνομία στρέφει τις έρευνές της προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις είπε ο κ. Ανδρέου ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως η ενέργεια αυτή είναι μια άνανδρη επίθεση σε βάρος της Δικαιοσύνης, του Συντάγματος και της Νομιμότητας με δράστες παράνομους νυχτοβάτες η οποία όμως δεν κλονίζει την Νομική Υπηρεσία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Μάριου Ιγνατίου: