Συνεντεύξεις

«Να ακολουθήσει η Ανάσταση της πατρίδας μας»

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος μιλά στη «Σ» για το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ιεροσύνη και στο ποίμνιο της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος μάς εξηγεί με απλά λόγια το νόημα των Άγιων Ημερών, της νηστείας και της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σε συνέντευξή του στη «Σημερινή», με κρυστάλλινη σαφήνεια στέλνει μήνυμα αγάπης και ενότητας με αφορμή τις Άγιες μέρες που διανύουμε, ενώ, παράλληλα, εύχεται σε όλους του Ορθόδοξους Χριστιανούς να ακολουθήσει η Ανάσταση σε όποια πάθη και ταλαιπωρίες υφίστανται, όπως την Ανάσταση του Χριστού μας.

Ξεκάθαρος και χωρίς περιστροφές απαντά για τις βουβές εκκλησίες μας στα κατεχόμενα, όπου δεν θα ακουστεί ούτε φέτος το «Ανάστα ο Χριστός», καθώς και για τις επικίνδυνες ενέργειες που επιθυμεί να επιφέρει η Τουρκία στην πολύπαθη πατρίδα μας, καλώντας όλους μας σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Όπως αναφέρει, η Εκκλησία έχει λόγο στο εθνικό θέμα μας. «Αυτή είναι που κράτησε και την εθνική μας αυτοσυνειδησία. Και σήμερα εκείνη είναι η οποία θα πρωτοστατήσει για την πλήρη απελευθέρωση και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού μας».

Ο Μακαριότατος εύχεται σε όλους «Καλή Ανάσταση και ο Θεός να βοηθήσει, ώστε τον σταυρό και τα παθήματα της πατρίδας μας να ακολουθήσει η δική της Ανάσταση».

Διαβάστε περισσότερα στη "Σημερινή" που κυκλοφορεί.