Ελλάδα

Κατατίθεται σήμερα στην ελληνική Βουλή το ν/σ για μη κρατικά πανεπιστήμια

Με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων»

Στη Βουλή των Ελλήνων κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Το νομοσχέδιο κατατίθεται από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα εκκινήσει την επεξεργασία του στις 27 Φεβρουαρίου και για τέσσερις συνεδριάσεις.

Η εισαγωγή του τελικού κειμένου στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου και η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι πέραν των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τη μη στήριξη του κόμματός του στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων γνωστοποίησε χθες και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA.

«Τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν θα τον ψηφίσουμε, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που την υπονομεύει», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να μη στηρίξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη ότι είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού».

ΚΥΠΕ