Ελλάδα

Οργή και αντιδράσεις: Έσβησαν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών από το Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες τα σχόλια χρηστών

Οργή προκάλεσε στο Τwitter βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει συνεργείο καθαρισμού να «εξαφανίζει» τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Τα ονόματα γράφτηκαν κατά την διάρκεια της χτεσινής μαζικής διαδήλωσης από νεαρούς διαδηλωτές

Τι απαντά ο δήμος

«Μέσα σβήνουν τις ευθύνες των δολοφόνων και έξω σβήνουν τα ονόματα των δολοφονημένων. Μόνο οργή και μίσος» έγραψε χρήστης ενώ ακολούθησαν δεκάδες αντίστοιχα σχόλια. Σε δηλώσεις της το πρωί της Πέμπτης στο Mega, η Ρωξάνη Μπέη - αντιδήμαρχος καθαριότητας - ισχυρίστηκε πως το συνεργείο καθαριότητας έδρασε βάσει του καθιερωμένου προγράμματος καθαρισμού της Βουλής.

«Ήμουν στην πορεία στην Κλαυθμώνος, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν το είχα δει, ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Το συγκεκριμένο πλυστικό πάει σταθερά, εμένα δεν με κάλεσαν να δώσω κάποια εντολή για το αν είναι να σβήσουν», συνέχισε.

«Το συνεργείο αυτό πήγε στο σημείο στις 11:30 το βράδυ, την ώρα που πάει», σχολίασε η κ. Μπέη με την δημοσιογράφο του Μega να αντιδρά: «το καταλάβαμε κ. Μπέη, ένας άνθρωπος από το δήμο δεν είδε πως γράφτηκαν τα ονόματα; Να πει "ρε παιδιά αυτά τα ονόματα μην τα σβήσετε"».

«Το καταλαβαίνω για αυτό και σας λέω για την πρακτική», απάντησε η Ρωξάνη Μπέη με την παρουσιάστρια να απαντά: «τόσους τοίχους γραμμένους δεν είδα καμία ευθιξία να το καθαρίσει κανείς. Άλλα σημεία με μπογιές δεν είδα να τα καθαρίζει κανείς, είχαν την ευαισθησία να καθαρίσουν το δρόμο».