Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για την πέμπτη γυναικοκτονία εντός 2024 στην Ελλάδα

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η άγρια γυναικοκτονία που σημειώθηκε δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων στην Αττική καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για ολιγωρία των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, το θύμα της επίθεσης φαίνεται ότι είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της για απειλές και βιαιοπραγίες εναντίον της. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο τμήμα ενημέρωσαν το θύμα ότι δεν έχουν δυνατότητα να της παράσχουν βοήθεια και την προέτρεψαν να καλέσει την Άμεση Δράση προκειμένου ένα περιπολικό να την συνοδεύσει στο σπίτι. Η 25χρονη βγήκε από το τμήμα και ενώ μιλούσε με την Άμεση Δράση δέχτηκε τη φονική επίθεση με μαχαίρι από τον πρώην σύντροφό της.

Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της.  Συγκεκριμένα, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία δίπλα στο ΑΤ. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι βίντεο που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό κανάλι , δείχνει τις στιγμές λίγα λεπτά μετά το φονικό και μαρτυρά ότι η δολοφονία έγινε μπροστά σχεδόν στο φυλάκιο του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

ΚΥΠΕ