Αθλητικά Ελλάδα

Μάχη για το πρώτο βήμα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό κυπέλλου

Ξεκινούν σήμερα τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας με τα πρώτα παιχνίδια στον δρόμο προς τον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου. Η αυλαία των ημιτελικών θ' ανοίξει στη «Λεωφόρο», όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο «Θ. Νικολαΐδης» τον ΠΑΟΚ και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

Τις αποφάσεις για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στον πρώτο ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο», που θα διεξαχθεί λίγες ημέρες μετά το 3-0 υπέρ της ομάδας του για το πρωτάθλημα, φαίνεται ότι έχει πάρει ο Βλάνταν Ίβιτς. Τα ερωτηματικά είναι λίγα και ο Σέρβος τεχνικός θα προβεί σε λιγοστές αλλαγές στο αρχικό σχήμα -συγκριτικά με τις επιλογές που έκανε την Κυριακή- και θα διαφοροποιήσει κάπως τη διάταξη.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να αγωνιστεί ο Στέλιος Μαλεζάς δίπλα στον Χοσέ Κρέσπο. Αριστερά θα είναι ο Μαρίν Λέοβατς και δεξιά ο Λέο Μάτος. Στο τέρμα λογικά θα χρησιμοποιηθεί ο Ζέλικο Μπρίκιτς. Το σχήμα θα είναι 4-3-3, με ένα εξάρι.



Ο Χοσέ Κάνιας θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και μπροστά τους θα είναι οι Εβγκένι Σακχόφ και Γκόικο Τσίμιροτ. Φαβορί για τα «φτερά» είναι οι Κάμπος και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ενώ στην κορυφή θα παίξει ο Ευθύμης Κουλούρης και όχι ο Στέφανος Αθανασιάδης που ξεκίνησε την Κυριακή. Ο Ρόμπιν Λουντ δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πρώτο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη «Λεωφόρο».

Ο Φινλανδός μέσος ταλαιπωρείται α

πό διάστρεμμα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να τον υπολογίζει για το αυριανό ματς με τον «Δικέφαλο».

Είναι, πλέον, απίθανο ο Ρόμπιν Λουντ να βρίσκεται στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στο «Καραϊσκάκης» την ΑΕΚ, σ' ένα ματς χωρίς ασφαλή προγνωστικά. Η ομάδα του Πειραιά στοχεύει στο νταμπλ, ενώ για τον «Δικέφαλο» η διοργάνωση του κυπέλλου είναι ο μεγάλος στόχος για διάκριση στη φετινή σεζόν.

Σήμερα

19:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Μ. ΠΕΜΠΤΗ

19:30 Ολυμπιακός-ΑΕΚ

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 26 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και 27 Απριλίου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός).