Αθλητικά Ελλάδα

Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν!

ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ, ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
«Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον»... Αυτό ήταν το μήνυμα του πρόεδρου της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.


Από τις πιo πάνω λέξεις, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τα δύσβατα μονοπάτια στα οποία έχει εισέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα η Super League, το πρωτάθλημα της οποίας έχει ανασταλεί απ’ αόριστον μετά απο απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Sigma, χαρακτήρισε σοκαρίστηκες τις στιγμές των όσων τις έζησαν από κοντά το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Τούμπα, ενώ εξηγώντας την απόφαση που πάρθηκε για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, τόνισε: «Προκρίναμε τη λύση αυτή για ν' αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και για να μπούμε σε ένα νέο πλαίσιο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες. Η πολιτεία έχει κάνει τα πάντα. Η Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να παρθούν γενναίες αποφάσεις».


Τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, πραγματικά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα, είδαν ιδιοκτήτη ΠΑΕ να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο μαινόμενος και με περίστροφο στη ζώνη! Να τον ακολουθεί ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο οποίος με βάση τα όσα διαβάσαμε, απείλησε τον διαιτητή της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, Γιώργο Κομίνη, ότι... τελείωσε από τον χώρο της διαιτησίας. Ευτυχώς, δηλαδή, που ο κόσμος του ΠΑΟΚ φάνηκε ψύχραιμος, δεν μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο και δεν είχαμε χειρότερες καταστάσεις. Γιατί αλλιώς, σήμερα ίσως να μιλούσαμε για ακόμα χειρότερα πράγματα.


Πραγματικό χάος...


Τα όσα ακολούθησαν, είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Ο διεθνής Τύπος χαρακτηρίζει χάος τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο με ένα πιστόλι στη ζώνη για να διαμαρτυρηθεί για κάτι τόσο κοινότυπο όσο η ακύρωση ενός γκολ πρέπει να σημάνει συναγερμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όποιο μέτρο κι αν ληφθεί, ακόμα και η παύση του πρωταθλήματος, θα έχει θετικό αντίκτυπο», αναφέρει ανάμεσα σ’ άλλα ο δημοσιογράφος Γκαμπριέλ Σανς από την καταλανική El Mundo.


Από την άλλη ο Μαρτίνο Σίμτσικ, αρχισυντάκτης στη δημοφιλή ιστοσελίδα Copa 90, αναφέρει: «Έχουμε έναν ιδιοκτήτη που τρέχει με ένα όπλο πάνω του και απειλεί τον διαιτητή, στη χρονιά που υποτίθεται ότι η διαιτησία προσπαθεί να τα κάνει όλα τίμια. Είναι πραγματική τρέλα και μοιάζει με κανονικό τσίρκο».
Η γερμανική Bild περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα έγιναν στην Τούμπα. «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε στο χάος και τη βία. Τώρα ακόμη και ένας πρόεδρος αναμειγνύεται. Απόλυτη τρέλα! Στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ο πρόεδρος των γηπεδούχων εισέβαλε στο γήπεδο έχοντας πιστόλι στη μέση», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.


Πραγματικός αρχηγός


Όαση σε όλα αυτά, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Λίγο μετά το ακυρωθέν τέρμα, που προκάλεσε την οργή του Ιβάν Σαββίδη, σημειώθηκε κι άλλο απίστευτο σκηνικό ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Την ώρα που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έκανε νεύμα «φεύγουμε», ο Πορτογάλος άσος κούνησε το δάκτυλό του προς τον Ιβάν Σαββίδη και ουσιαστικά του ανέφερε ότι δεν πρέπει να φύγει η ομάδα από το γήπεδο.


Οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένονται να είναι καταιγιστικές. Αυτό που επιβάλλεται είναι ο καθένας που ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει την αυτοκριτική του, γιατί δεν αξίζουν σε αυτό το άθλημα, όλες αυτές οι αθλιότητες που ζήσαμε και ζούμε...