Αθλητικά Ελλάδα

Πλεονέκτημα στον Δικέφαλο

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 1-2)

Για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν η ΑΕΚ «χτύπησε» τον Ολυμπιακό. Με τη διαφορά ότι, η χθεσινή της νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (2-1) πιθανόν να αποκτήσει τεράστια αξία, αφού πρόκειται για τα ημιτελικά του κυπέλλου.



Αν, λοιπόν, στη ρεβάνς της 26ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ δεν χάσει από τους Πειραιώτες (ή αν χάσει με 0-1), θα πάρει δρόμο για τον τελικό, με στόχο φυσικά να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες, αλλά η ΑΕΚ το έκοψε και το έραψε στα δικά της μέτρα από τακτικής άποψης: Έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε.



Πέτυχε το περιβόητο «εκτός έδρας τέρμα» πολύ νωρίς με πλασέ του Αραούχο (6 ́) και παρ' όλο που οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν λίγα λεπτά αργότερα (πλασέ του Φιγέιρας 13 ́), άντεξε στην πίεση, ήταν απειλητική και δικαιώθηκε στο 64 ́, με τον Ροδρίγεθ να πετυχαίνει το δεύτερό της τέρμα.



Ο Ολυμπιακός βρήκε δυο καλές ευκαιρίες, για να ισοφαρίσει (Σεμπά 66 ́, Ρομαό 86 ́), αλλά τελικά, αυτή που απέκτησε πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς είναι η ΑΕΚ.