Αθλητικά Ελλάδα

Από το ένα ντέρμπι στο άλλο

Μετά τη νίκη πάνω στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται σήμερα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ



Δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου το σημερινό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, αλλά κατέχει και τεράστια βαθμολογική σημασία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι δύο αθηναϊκές ομάδες θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο, προκειμένου να διατηρηθούν σταθερά στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και να κάνουν άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός.



Δηλαδή, την εξασφάλιση εισιτηρίου για τα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Σήμερα, λοιπόν, στις 19:30 στο ΟΑΚΑ, «κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» καλούνται να πιστοποιήσουν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση, με τη μεν ΑΕΚ να παραμένει αήττητη εδώ και εννέα αγώνες, το δε Παναθηναϊκό να προέρχεται από νίκη (και καλή εμφάνιση) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.



Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, έχει κάποια προβλήματα να λύσει, καθώς ο Γαλανόπουλος υπέστη θλάση στην τελευταία προπόνηση και θα απουσιάσει. Εκτός αποστολής βρίσκονται, επίσης, οι Μπακάκς και Αλμέιδα, καθώς κρίθηκαν ανέτοιμοι, ενώ απόντες θα είναι και οι Τσιγκρίνσκι (τραυματίας) και Κολοβέτσιος (τιμωρημένος).



Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει να λύσει παρόμοια προβλήματα. Οι Εμποκού και Λουντ γυμνάστηκαν κανονικά, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι διεθνείς επέστρεψαν στη βάση τους χωρίς τη... συνοδεία κάποιου τραυματισμού. Πάντως, ο 48χρονος προπονητής δείχνει να λειτουργεί με πολύ ρεαλισμό ενόψει του ντέρμπι κι όπως δήλωσε, «γνωρίζουμε τι θα σημαίνει ενδεχόμενη νίκη. Ουσιαστικά, "κλειδώνουμε" μία θέση στα πλέι οφ, που είναι ο αντικειμενικός μας στόχος. Θα πρέπει να αναφέρω ότι, πάντα μία διακοπή δεν κάνει καλό σε μία ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πόσω μάλλον σε μας, που έλειπαν αρκετά παιδιά με τις εθνικές ομάδες. Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε βρει μία συνοχή ως ομάδα και πιστεύω και στο παιχνίδι της Κυριακής να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».



Το παιχνίδι θα είναι αντικειμενικά δύσκολο για τον Παναθηναϊκό και το κάνει ακόμη πιο δύσκολο το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι αήττητη φέτος στο ΟΑΚΑ (8 νίκες, 5 ισοπαλίες). Και σ’ αυτά, να προσθέσουμε ότι οι «πράσινοι» δεν είναι και τόσο αποτελεσματικοί μακριά από τη Λεωφόρο, αφού εκτός έδρας κέρδισαν ένα μόνο από τα επτά τελευταία παιχνίδια τους. Κι όπως είπε ο Ουζουνίδης, «δεν ήταν τόσο άσχημες οι εμφανίσεις μας εκτός έδρας, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Μέχρι στιγμής, στη σειρά των θεωρητικών ντέρμπι πάντα οι γηπεδούχοι έχουν ένα προβάδισμα.



Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν με καλύτερη ψυχολογία και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όταν παίζουν στην έδρα τους. Οπότε, γνωρίζοντας αυτό το στοιχείο, θα πρέπει κι εμείς να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κυριαρχήσει, διότι όσο θα συμβαίνει αυτό θα παίρνει και αυτοπεποίθηση από τον κόσμο. Άρα, καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ σημαντικό για μας να αρχίσουμε καλά τον αγώνα».



Το σημερινό ντέρμπι αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι των 30.000 κόσμου. Μέχρι χθες, είχαν πωληθεί 15.000 εισιτήρια, κάτι που σημαίνει ότι, με την προσθήκη των εισιτηρίων διαρκείας, το ΟΑΚΑ προβλέπεται να έχει ωραία και «ζεστή» ατμόσφαιρα.



Το σημερινό πρόγραμμα:



Πανιώνιος - Ατρόμητος 15:00

Κέρκυρα - Ηρακλής 17:15

Παναιτωλικός - Αστέρας 17:15

ΠΑΟΚ - Λάρισα 17:15

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 19:30