Αθλητικά Ελλάδα

Αλλαγή σκυτάλης στον Παναθηναϊκό

Οριστικοποιήθηκε προχθές, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η τυπική και (καθαρά λειτουργική) αλλαγή στην προεδρία του «τριφυλλιού», με τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη να διαδέχεται τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος παρέμεινε υπό την ιδιότητα του απλού μέλους στο Δ.Σ., αλλά και μεγαλομέτοχος και βασικός χρηματοδότης της ομάδας. Ο «Mr. Manos» εκτός από τη θέση του προέδρου ανέλαβε και τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου, έχοντας το δικαίωμα της υπογραφής για όλα τα έγγραφα που αφορούν την εταιρεία, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου παρέμεινε στην αντιπροεδρία.



Αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΠΑΕ, ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης έκανε και την πρώτη του τοποθέτηση, μιλώντας για την επιθυμία του να ξαναδεί η Ευρώπη τον... Panathinaikos. «Το πόστο του προέδρου αποτελεί τιμή για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.



Με την εμπειρία που απεκόμισα όλα αυτά τα χρόνια από τη θητεία μου σχεδόν σε όλες τις διοικητικές θέσεις στον Παναθηναϊκό, θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Σύλλογο με όλες τις δυνάμεις μου. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά, με τις παναθηναϊκές δυνάμεις συστρατευμένες, θεωρώ ότι η Ευρώπη θα ξαναδεί τον... Panathinaikos».



Η αλλαγή στην προεδρία του Παναθηναϊκού ήταν η 43η από την ημέρα ιδρύσεως του Συλλόγου. Ο δε Μάνος Μαυροκουκουλάκης γίνεται ο 40ός ιστορικά πρόεδρος του «τριφυλλιού», δεδομένου ότι οι τρεις πρόεδροι είχαν δύο διαφορετικές θητείες στην προεδρικό θώκο.