Αθλητικά Ελλάδα

Η μπάλα στα πόδια του Βάργας

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός ή ομάδα του εξωτερικού; Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που έχει μπροστά του ο Ρόναλντ Βάργας. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, που θα μείνει ελεύθερος τον ερχόμενο Ιούνιο, δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον του, παρόλο που ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να του προσφέρει νέο συμβόλαιο για να τον κρατήσει κοντά της. Το σίγουρο είναι ότι η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Βενεζουελάνου.

Είναι γεγονός ότι, αν τον περασμένο Ιανουάριο η ΑΕΚ είχε πρόταση μπροστά της για τον Βάργας, θα τον παραχωρούσε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το κλίμα όμως αντιστράφηκε με την πρόσληψη του Μανόλο Χιμένεθ.



Ο Ισπανός προπονητής, με τον ερχομό του στην Αθήνα, ενεργοποίησε πολλούς περιθωριοποιημένους ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Βάργας, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Και ως εκ τούτου, η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε να του προτείνει ανανέωση συμβολαίου.



Στη μέση όμως υπάρχει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε ήδη τη δική του πρόταση και περιμένει απάντηση, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Βενεζουελάνος να συνεχίσει την καριέρα του στο Βέλγιο (χώρα καταγωγής της συζύγου του) ή ακόμη και στην Τουρκία.

Ουσιαστικά, ο Βάργκας είναι σε μια φάση που βάζει δεδομένα στη... ζυγαριά του, προκειμένου να αποφασίσει. Θα τα μετρήσει όλα για να αποφασίσει: Το οικονομικό, το περιβάλλον, τα αγωνιστικά. Με περισσότερο ίσως βάρος στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού είναι παίκτης που δεν του αρέσει να κάθεται στον πάγκο και να πληρώνεται.